kubalibre Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Witam mam problem z restartującym się zegarkiem. Wymieniłem radio na nowe, niby wszystko działa i jest ok, jednak za każdym razem gdy wyjmę kluczyk ze stacyjki i włożę go z powrotem zegar który jest na środku deski rozdzielczej wskazuje 00-00. Nie wiem co jest tego przyczyną. Po podłączeniu wszystkich kabli do radia pozostają jeszcze jakieś dwa kabelki. Próbowałem podłączyć je na wszystkie sposoby jednak zegar wciąż się zeruje. Czy ktoś ma pojęcie jak podłączyć żeby zegar się nie zerował. Wdzięczny też byłbym za schemat ideowy do radia jeśli ktoś go posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Ale napisz chociaż jakie masz to radio . A czy masz podłączone zasilanie podtrzymania pamięci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalibre Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Model radia jest tu mało istotny ponieważ podłączałem już chyba 2 czy 3 modele i za każdym razem jest to samo. Zegarek ciągle się zeruje a radio nie zapamiętuje kodowanych stacji. Właśnie problem jest chyba w tym co napisałeś czyli brakuje podtrzymania pamięci, tylko jak to podłączyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Pamięć powinna być zasilana nawet po wyłączeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24...ble/isoshop.htm To Ci się może przydać, sprawdź ze schematem czy masz podtrzymanie u siebie podłączone. A te kabelki co zostały to nic na nich nie pisze ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi