robus123 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Witam Mam taki problem otóż gdy jade, albo włącze klimatyzacje strasznie coś piszczy pod maską, byłem u mechanika i powiedziałem że to może być sprężarka do wymiany. Ale wg mnie jakby z spreżarka było cos nie tak klimatyzacja by nie działa a bardzo dobrze działa tylko że piszczy a to jest wkurzajace nawet jak są włączone światła popiskuje czasem. Co to może być, Proszę o doświadczone sugestie, odpowiedzi co można by było zrobić. Renault Megane 1999 1.6 16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Po załączeniu sprężarki stanowi opor i po prostu ślizga Ci się pasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus123 Opublikowano 15 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 to czyli wg Ciebie do naciagniecia jest tylko pasek klinowy? albo wymiana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Można go spróbować wymienić pasek, ale wcale nie oznacza że to on piszczy. Może również piszczeć sprężarka i to że chłodzi nic nie znaczy. Trzeba zrzucić pasek obejrzeć wszystkie rolki oraz rolkę alternatora i kółko sprzęgło na sprężarce. Nie widząc nie da się wydać jednoznacznej opinii. W tych silnikach jest automatyczny napinacz i nie da się nic z nim zrobić tylko wymienić. Jeżeli napięcie paska jest zbyt małe. Jeżeli zaobserwujesz, że w momencie włączenia sprężarki pasek się ślizga to jedynie możesz go wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus123 Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Ale spreżarka dopiero sie załącza jak włączy sie klime a ten pisk włącza sie nawet jak włącze światła, nawiew, także może do wymiany jest tylko ten pasek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 To ci chłopie rolki piszczą! Kup nowe rolki i pasek wymień i po kłopocie. Poszukaj na forum jest duży temat traktujący o wymianie paska masz tam wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus123 Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 a duży to koszt? tak orientacyjnie pytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 rolki po 40 zł (2 szt.) pasek chyba 55 zł i z godzinka roboty jak będziesz to robił pierwszy raz, za drugim zamkniesz się w 30 min. ;-) Popraw profil nie było Megane I Ph I z silnikami 1,6/16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus123 Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 jak to? jak mam Megane I silnikiem 1.6 16v rok 1999 Poprawiłem temat tak, żeby się wszystko zgadzało ;) Masz Megane I phII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi