Cichy18 Napisano 16 Maja 2010 Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Mój problem polega na tym iż fotel kierowcy "buja" się. Po prostu przy hamowaniu, przyspieszaniu buja się przód tył jest na to jakiś skuteczny sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi3737 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Mam to samo w PH2-jakis pomysl? Wydaje sie ze luz jest na szynach-więc byc moze podgiecie czegos moze pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cichy18 Napisano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Tez zdaje mi sie ze to na szynach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.slaby Napisano 26 Maja 2010 Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 W szynach są „plastikowe” kulki, więc bym nie kombinował, bo jak się rozlecą to klapa, chyba, że już macie powycierane (lub wyskoczyły ze swojego miejsca) i temu się buja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi3737 Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Cięcie Jak to kulki? Mozesz cos więcej na ten temat? Regulamin forum się kłania odnośnie zasad pisania jak i cytowania postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.slaby Napisano 27 Maja 2010 Udostępnij Napisano 27 Maja 2010 Mi chodziło o kulki które się znajdują w tych prowadnicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tommi3737 Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 A są tam jakies kulki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin.slaby Napisano 28 Maja 2010 Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Tak są i utrzymują dystans w prowadnicy. Kulki potrafią się powycierać, popękać i powstaje luz. Z powodu tych kulek wymieniłem na inne i teraz jest ok. Szkoda, że nie porobiłem fotek, ale wtedy nie było mnie jeszcze na forum i nie myślałem, że może się to komuś przydać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marjuszoo Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Mi się fotel bujał, ale miałem pękniętą poprzeczkę z jednej strony siedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alor1984 Napisano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Ja nie miałem problemu z prowadnicą tylko obluzowała się jedna śruba. Najlepiej podnieść fotel na max, zajżeć pod niego i poraszać nim trochę wtedy wyjdzie gdzie jest luz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SpiiQzor Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 A macie jakiś pomysł z moim przypadkiem: fotela nie da się już regulować przód tył, ponieważ cały czas się buja (maxymalnie w każdą stronę). Nie wiem czy tam jakaś zapadka czy zębatka się zepsuła ale mechanik nie miał pomysłu jak to naprawić heh. Jazda w takim fotelu jest praktycznie niemożliwa. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kambol Napisano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Co to znaczy, że się buja? Śruby nie trzymają, czy po prostu nie blokuje się i jeździ po prowadnicy do tyłu i przodu? Jeśli się nie blokuje, to możesz kupić same prowadnice (szyny), albo cały fotel i sobie zamienić, jeśli jakaś śruba nie trzyma, to rozwiązanie jest oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts