kamils18 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Witam! mam jedno pytanie dotyczące klimatyzacji: Czy klimatyzacja powinna być zawsze włączona?? czy można ją wyłączyć czekam na odp.!! Proszę zapoznać się z regulaminem forum Posty piszemy w odpowiednich działach a nie gdzie popadnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janiol13 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ja jeżdzę na włączonej cały czas klimie ;) i ogrzewanie włączone. I przez to nie mam problemu z parowaniem szyb ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek4100 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Przy dużych mrozach klimatronik się nie włączy, i przy temperaturach na - nie powinno sie jeździć na klimatyzacji poniewaz mozna uszkodzić sprezarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Adek4100, Sam to wymyśliłeś czy ktoś inny ci o tym powiedział ;) Nawet w instrukcji zalecają używanie zimą ;) Zima ma to do siebie, że zazwyczaj są "-" temp. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamils18 Napisano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Ale doszły mnie słuchy że przy wyłączonej lub włączonej klimie "cały czas" klima lubi się popsuć prawda to??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Poczytaj jednak może trochę forum - używając opcji ;) Wszystko lubi się czasem popsuć. Jak wyjdziesz z domu to też się czasem przewrócisz ba co ja piszę nawet w domu można ;) Najlepiej włączaj bo inaczej się popsuje ;) Co ja piszę nie włączaj bo się popsuje. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek708 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Prezes, to w sumie jak?Włączać klimę czy nie bo już zdurniałem ;) Jkamils18, ja mam włączoną cały rok i jakoś się do tej pory nie zepsuła...ale po Twoim poście muszę to przemyśleć ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 waldek708, Czasem może wyłącz i daj jej odsapnąć ;-) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek4100 Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Czytałem o tym że klimatyzacja ma zabezpieczenie ze poniżej 4 stopni się nie właczy sprężarka że to takie jej zabezpieczenie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychup Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Klima nie włączy się jak będzie za wysokie ciśnienie i za niskie ciśnienie w układzie. Nie słyszałem o zabezpieczeniu na temperaturę! Sam nie mam cały czas włączonej klimy, ale od czasu do czasu włączałem w zimie, nawet w duuuże mrozy - by odparować szyby. W lecie nie włączam na krótkich trasach (5-10 min jazdy). Klimę powinno się używać cały rok! Przynajmniej co 2 lata pojechać na przegląd klimy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Prezes Napisano 17 Maja 2010 Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Już chyba wszystko jasne w tej materii i na forum już o tym było pisane. - Zamykam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts