Coupe19dTi Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Może ktoś już się spotkał z takim przypadkiem :/ Objawy: jadę ok 100km i pokazuje mi wskazówka prędkość, po chwili sama spada do 0 i następne 100 jadę bez sprawnego prędkosciomierza. W zasadzie to więcej nie działa niż działa. Megane Coupe 1,9dTi rok 98. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 Poczytaj na forum już był opisywany taki przypadek - opcja szukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2007 miałem to samo w moim sceniku. wizyta u znajomego elektryka załatwiła problem. po zdemontowaniu zespołu licznika przemierzył ścieżki miedziane nadrukowane na foli i okazało się że jedna ma kiepski styk. dolutował kawałek drutu jako mostek i wszystko jest OK. koszt 20PLN (do zlokalizowania przerwy portzebował miernika i LUPY) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom11 Opublikowano 14 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2008 Witam!Od paru dni mojego Scenica 1998r,silnik 2.0 cm,8 zaworów dopada taka oto przypadłość:Prędkościomierz wskazuje co chce,albo nic nie wskazuje.Po paru kilometrach ponownie działa prawidłowo i za chwilę wskazówka spada na zero mimo,że auto jedzie.Konsekwencją braku wskazania prędkości jest również,to że licznik kilometrów nie działa.O co chodzi mojemu Scenicowi?Pomożcie i poradźcie co robić!Z góry dziękuję i pozdrawiam. Post przeniosłem do istniejącego. Zapoznaj się z postami wyżej i TYM tematem. Kolejnym razem przed założeniem nowego tematu sprawdź czy takiego nie było już na forum korzystając z opcji dostępnej u góry strony. - lepper_pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi