piolod1 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Witam kto orientuję się ile elementów zawieszenia (chodzi o gumy) jest na przodzie. Mam skrzypienie z pod maski. wymieniłem jak dotąd dwie gumy końcówek stabilizatora ale to nie one. ile jest jeszcze podobnych gum które mogą powodować skrzypienie i jaki orientacyjnie mógłby być koszt wymiany ich wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Hej. A skąd pewność, że przyczyną są gumy?? Równie dobrze może to być na każdym łączeniu, niekoniecznie gumowym, lub winą jest jakaś część (drzwi też mogą skrzypieć, a zawiasy nie są gumowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolod1 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 amorki sprawdzane-dobre, słuchac to ewidentnie prze bujaniu autem , ucicha przy deszczowej pogodzie, smarowane w miejsach niektórych wd40 pomagało na troche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 smarowane w miejsach niektórych wd40 pomagało na troche Czyli teoretycznie znasz miejsca gdzie WD "psikałes". Jakbyś podał gdzie to było, to łatwiej naprowadzić co to skrzypi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolod1 Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Nad amortyzatorem psikałem pod maską prawie. Ale proszę podajcie ilośc gum w tym zawieszeniu i przyblizony koszt. jak bedą to nie duże pieniądze to poprostu wymienię wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Z pamięci: 4 gumy na drążku stabilizatora (8zł sztuka) 4 silentbloki na wahaczach (2 na stronę, ok 20 zł sztuka) górna poduszka amortyzatora (ok 100zł sztuka, 1 szt na stronę) Przy okazji: sworzeń wahacza (ok 40 zł sztuka, 1 szt na stronę)) Po wymianie tych elementów nie musisz robić zbieżności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ja wiem tylko o 4 gumach na łączeniach, po 2 na strone (stabilizatora końcówki i chyba gdzieś po środku) - koszt znikomy po 5 zł za sztukę. To może piszczy na macpearsonach, łożyska, albo sprężyny, skoro twierdzisz, że tylko tam psikałeś i pomagało na trochę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Orfeusz77, silentblok to nic innego jak tuleja metalowo gumowa, a poduszka amora to część macpersona ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Ze poduszka to wiem, bo ostatnio wymieniałem łożyska ;). Najlepiej to chyba wjechać na jakiś kanał, czy gdzieś i poruszać czym się da, żeby ocenić co piszczy.. Po co wymieniać niepotrzebnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi