shehol87 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witajcie forumowicze. Mam spory problem z moją Meggi... Jadąc na autostradzie postanowiłem sprawdzić osiągi no i chyba przesadziłem. W pewnym momencie jakby odcięło paliwo. do tego zaczął buczeć, ale buczenie przeszło po chwili. Teraz strasznie szarpie autkiem. Jak jest zimny i ciepły nie ma znaczenia. Na wolnych obrotach faluje, na większych przerywa jakby nie było paliwa. Na każdym biegu, choć na 1 i 2 jest to najmniej odczuwalne. Szczerze mówiąc nie będę sam się do tego zabierał, ale chciałbym żeby mechanicy nie wymienili mi połowy auta szukając usterki. Na forum wyczytałem o Przepustnicy, filtrach, czujnikach, cewkach, komputerze, silniku krokowym, sondzie lambda i jeszcze kilku innych. Od 2 miesięcy mieszkam w Warszawie. I nie mam rozeznania na mapie warsztatów. Może mi ktoś z Was takowy polecić?? Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedzi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 25 Maja 2010 Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Podejrzewam, że to cewka. Jak masz niedaleko to podjedź na Bemowo, może coś pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shehol87 Napisano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Po pierwsze dziękuję za odpowiedź;) mieszkam obok metra ursynów, ale pracuje na woli (chłodna/towarowa) pracuje do 17 więc po pracy jutro lub czwartek będę potrzebował mechanika:) A gdzie dokładnie na Bemowie? [ Dodano: 2010-05-27, 21:33 ] Muszę Wam powiedzieć, że meganecoupe02 to prawdziwy "samochodowy" dr. house:) Diagnoza bezbłędna:) podejrzewał cewkę i proszę... tylko, że okazało się, że była po prostu odłączona wtyczka, sapadała. Przymocował i znów posiadam niezmierną radość z jazdy:D Pozdrawiam wszystkich, i tylko takich usterek życzę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts