boczek21 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Witam wszstkich serdecznie mam mały problem w mojej megi a mianowicie wczoraj mi sie zagotowała w oda w chłodnicy cała woda wyleciała co moigło byc przyczyna teraz smigam i jest wszstko wporzadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 27 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2010 Tzn?? W jaki sposób wyleciała i gdzie?? Może miałeś zbyt mało i się zagotowała, kontrolka się zapaliła (zwykle wiatrak powinien ja schłodzić gdy osiągnie pewną temperaturę)? Różne mogą być przyczyny, nieszczelne przewody, chłodnica - ja kiedyś miałem kłopot z uszczelką pod głowicą i tamtą drogą mi znikał płyn chłodzący.. W nawiązaniu do twojego wcześniejszego postu, że auto nie ma mocy, to też może wpływać. Z tego co widze, to najlepiej byś zrobił odwiedzając jakiś warsztat by zobaczyli co dolega autu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diaz2 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 A moze poprostu termostat do wymiany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macv6 Opublikowano 31 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2010 W jakich okolicznościach Ci się zagotowała? Jechałeś autostradą, stałeś w korku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczek21 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 koledzy wymieniłem termostat ale jest to samo po urochomieniu silnika woda w zbiorniczku unosi sie do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 boczek21, zrób sobie test na uszkodzoną uszczelkę pod głowicą :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczek21 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 jaki test jak by to była uszczelka to by kopcił na białbo [ Dodano: 2010-06-08, 07:23 ] Wczoraj wymieniłem termostat odpaliłem chodził ja wiem nie całe 2 minuty nagrzał sie i woda w zbiorniczku podnosi sie do gory jak nie zgasze silnika to ja wywala pomocy co to może byc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 A nie masz czasem zapowietrzonych przewodów, że ci do góry wybija i się gotuje woda?? Na wężu jest pokrętło przez które można sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Kolego boczek21, przy przedmuchach wcale nie musi kopcić na biało. To, że poziom w zbiorniku wyrównawczym się podnosi się ponagrzaniu to to normalna rzecz istotne jest o ile się podnosi i po jakim czasie. W Twoim przypadku (po 2 minutach) jest to wybitnie za szybko. Na wolnych obrotach nie powinno dojść do wybicia płynu nawet przy odkręconym korku. Takie prozaiczne pytanie czy po wymianie termostatu układ został prawidłowo odpowietrzony - jeżeli tak to proponuje przeprowadzenie testu z butelką, który na tym forum opisałem - da jednoznaczną odpowiedź na to czy są przedmuchy do układu chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczek21 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 kolega jaki test z butelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 jaki test jak by to była uszczelka to by kopcił na białbojak jestes taki mądry i zjadłeś zęby na naprawach samochodów to po co wogóle się pytasz o radę... ;) Powiem Ci,ze wcale nie musi kopcić na biało.jaki test z butelkaposzukaj sobie w postach kolegi gimak, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Tutaj możesz to przeczytać: test z butelką i zachęcam do przeczytania tematu do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi