thomasman Napisano 3 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam wszystkich! Jestem szczęśliwym posiadaczem kochanej Meganki I 1.4 phII kombi z 1999 r. Przejechałem już nią 1500 km i jestem MEGA zadowolony. ;) Jednak ostatnio podczas włączania zapłonu słychać bzyczenie (coś jakby ktoś wiertarką wiercił ścianę - ale oczywiście tutaj jest to bardzo cichy odgłos ;)) Trwa to ok. 10-15 sekund. Nawet jeśli podczas tego "bzyczenia" włączę silnik (żeby nie było - pali na dotyk = natychmiastowo) - nadal nie ustaje - trwa tak jak zwykle, czyli te 10-15 s. Prócz tego silniczek chodzi WZOROWO. Hałas rozlega się mniej więcej stąd: Uploaded with ImageShack.us (na zdjęciu kapryśna Meganka ;)) Dodam, że nie mam klimy. Czy jest to coś poważnego? Może jednak nie, ponieważ silnik oprócz tego, że bzyczy te 10-15 sekund pracuje wspaniale. Jednak zdam się na opinię ekspertów i doświadczonych użytkowników tego fajnego autka. ;) POZDRAWIAM! I liczę na pomoc. ;) [ Dodano: 2010-06-23, 20:07 ] No więc dzisiaj chcę odpalać, a tu słychać tylko iskrowniki - akumulator rozładowany... Ładuję go teraz, ale uważam, że to przez to coś-co-buczy. Wcześniej tego nie było. ;) Koledzy, pomóżcie człowiekowi w potrzebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts