mlodyno Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 Witam, może ktoś spotkał się z podobnym problemem bo w serwisie jeszcze nie. Otóż na postoju, bieg jałowy przy normalnych obrotach, słychać lekkie, metaliczne odgłosy co ok. 10-25sekund. Słychać je w kabinie. Osłuchiwałem silnik ale nie z niego to pochodzi. Przy nachylenu się przy przednim kole słychać najwyraźniej ten odgłos. Najbardziej przy kole po stronie kierowcy ale także trochę po przeciwnej stronie pasażera. Myślałem, że to coś z klimatyzacją ale to samo jest przy wł i wył. Może ktoś się z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 a przy którym kole słychać bardziej ten metaliczny dziwięk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyno Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 baciuś, tak jak napisałem, najwyraźniejszy odgłos przy przednim kole od strony kierowcy. A masz jakiś trop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 też tak miałem umnie to były klocki które sie poluzowały, sprubuj na zgaszonym silniku kopnąć w koło jeżeli to klocki to sie powinny odezwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyno Opublikowano 13 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2010 baciuś, możesz mieć rację ponieważ początek tych odgłosów może odpowiadać okresowi kiedy wymieniałem klocki na nowe. Jutro sprawdzę i dam zać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 mlodyno, czekam na wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodyno Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 baciuś, niestety przy uderzaniu z buta w oponę w okolicy zacisku hamulcowego nie słychać metalicznego dźwięku. Jakoś bardzo mocno trzeba kopać? Całej siły w to nie wkładałem ;) Chociaż może to coś być z hamulcami związanego. Szkoda, bo grunt to mieć punkt zaczepienia. Może inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 mlodyno, a spróbuj przy włączonym silniku jak słychać ten dziwięk nacisnąć hamulec jeżeli będzie dalej słychać dziwięk to napewno nie klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 mlodyno, Od kopania to Cię może tylko noga zaboleć,a napewno duży palec... ;) Wyobraziłem sobie mechanika które tak sprawdzał by mi auto... Lepiej zdjąć koło i sprawdzić czy z klockami wszystko ok...bo czasem mogła pęknąć sprężyna,lub blaszka trzymająca klocek,albo jest poprostu źle założona i wydaje taki dzwięk. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mal4ik80 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 Mam tez jakiś metalowy dźwięk-brzęczenie. Zdiagnozowali mi mechanicy i skierowali do serwisu tłumików - odnowa zakręcić układ wydechowy. Dzisiaj jadę.zobaczymy. może pomoże. [ Dodano: 2010-06-21, 11:44 ] jakiś element wydechowy źle był przykręcony. dokręcili i teraz nie mam nieprzyjemnego dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi