pablitos Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam Was ;) Jest to kolejny mój temat z serii " Co kupić do mojego auta " ;) W związku z tym, że mam auto od niedawna nie orientuję się zbytnio co dobrego do niego włożyć ;) Teraz planuję zakup nowych tarcz które mają już ok 2 mm rancika, a jak wiadomo, jeśli tarcze to i klocki. Stąd moje pytanie do Was. Jakie tarcze i klocki kupić do mojego pojazdu kupić. Cena nie ma większego znaczenia. Chciałbym odczuć różnicę w hamowaniu w porównaniu do standardowych hamulców, przy zachowaniu ( jeśli to możliwe ) dość długiej trwałości zestawu ( nie chciałbym zmieniać go po 10 tkm ) ;). Proszę o propozycję. Cena nie ma większego znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek4100 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Kolego, mnostwo tematów jest juz na ten temat, no ale coż pomogę. Jeżeli chodzi o klocki hamulcowe w klasie średniej to nie ma różnicy czy kupisz Textara, Boscha, Zimmeramana czy też Ferodo. Wszystkie te klocki są bardzo podobnie wykonane i ich żywotność jest podobna, Jeżeli chodzi już o zestaw to polecam Tarcze + klocki Ferodo. W porownaniu do seryjnych tarcz różnica w hamowaniu jest ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablitos Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzięki za pomoc. Czy mógłbyś wskazać konkretny model tarcz i klocków jakie będą pasować do mojego auta? Chciałbym uniknąć niespodzianki podczas zmiany. I jeśli już jesteśmy przy układzie hamulcowym to wymienię też płyn hamulcowy. Osobiście myślałem o zalaniu Motula RBF 600, czy to dobry wybór? Po przeglądnięciu kilku produktów zdecydowałem się na następujący zestaw: Tarcze: ATE 24.0324-0158.1 oraz 24.0111-0166.2 Klocki: ATE: 13.0460-2895.2 oraz 13.0460-2845.2 Czy zestaw jaki wybrałem będzie pasować do mojego modelu auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi