murzyn74 Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 Witam mam problem w samochodzie renault megane 1.4 8v 97rok.Mam światła drogowe ale nie mam mijania.Bezpieczniki sprawdzałem i są ok,żarówki również nie są przepalone.Może ktoś miał podobny problem i poradził by co jest nie tak,czy problem poważny i bez elektryka się nie obędzie czy może jakaś duperela.Sprawdzałem tematy i podobnego nie znalazłem ,dzięki z góry za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzer Napisano 16 Czerwca 2010 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 to pewnie padl Ci przelacznik zespolony- przerabialem to ostatnio. nowy ok 150 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
murzyn74 Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2010 mówisz przelacznik zespolony?ale jak włączam światła mijania to przy otwartych dzwiach jest syganał o włączonych światłach i palą się światła pozyyjne a sam przełącznik nie sprawia zepsutego chyba że w środku coś nie łączy,rozkręcenie i przeczyszczenie styków może coś dać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erin8009 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witam, ja własnie pokonałem podobny problem u siebie brak świateł mijania i kontrolki. Zwal osłonę kierownicy dolną i górną i dobierz sie do wtyczki tej szerokiej od manetki świateł (pierwsza od szyby), podociskaj, poruszaj może to być to. U mnie był brak tylko świateł mijania i kontrolki włączeniu, nie sugeruj się piszczałką bo ona działa razem z pozycją. wydaje mi się że można by trochę cofnąc kable bo się ponaciągąły i ponadginały piny i dlatego nie stykało, nadpaleń brak ale grunt że zrobione powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gimak Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Kłaniałoby się zamontowanie przekaźników do załączania za ich pośrednictwem żarówek w reflektorach, w przeciwnym razie problem niedługo wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erin8009 Napisano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 w przekaźniku jest więcej zawodnych elementów, zresztą przydałoby się poprawić konstruktorów nie tylko w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gimak Napisano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Jak jest przekaźnik dobrze dobrany to nie ma się co zepsuć. A gdyby nawet, to koszt wymiany przekaźnika jest nieporównywalnie mniejszy od wymiany przełącznika zespolonego przy kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts