Maxawj Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Witam serdecznie pierwszy raz na Tym Forum... moja sprawa wygląda tak... czasami po włączeniu stacyjki można zaobserwować jak wskaźnik temperatury wskakuje do 1 kreski( AUTKO ZIMNE PO NOCY) po wyjęciu klucza i ponownej operacji wskakuje do 2 kreski, po kolejnej powt. spada do zera. Innym razem po odpaleniu działa właściwie aż w pewnym momencie zaczyna spadać, po czym po wyłączeniu silnika i ponownym włączeniu nie reaguje w ogóle. Pytanie co jest grane?? czujnik temperatury silnika??? jaki i jak wygląda bo już jakiś czas temu zaobserwowałem ze na przedzie bloku są dwie wtyczki jedna na wysokości polowy silnika ( zielona walcowa puszeczka z jednym białym kablem i biała nasadka) i druga nisko u podstawy ( czarna i 2 kable z zapinka metalowa) Będę raz za wszystkie rady. THX Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Czujnik temperatury przy obudowie termostatu. Masz 2 czujniki: 1 podaje temp. na deskę a 2 jest do kompa - jakoś tak. Nie pamiętam który jest który - koszty są niewielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxawj Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 ok dzięki ale to już wcześniej znalazłem teraz muszę wiedzieć który jest który. Ktoś wie??? Max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelli Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Z tego co pamiętam - to jest ten który jest głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanek89 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Mam podobny problem. Czasami po odpaleniu silnika nie zapala sie nic. przejade 2-3 km i momentalnie temperatura podskakuje o 2 kreski w góre i zapala sie czerwona lampka wody. czasami w trakcie jazdy potrafi sie wyłączyć w czasie jazdy na chwile i wtedy wskaźnik spada na zero. Powie mi ktoś czy to termostat czy czujnik wody czy może jeszcze coś innego?? z góry dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Gdyby to był termostat to temperatura nie spadała by do zera, wiec jednak sprawdził bym czujnik a konkretnie jego podłączenie i przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi