grabek246 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 witam. dzis gdy chcialem odpalic samochod to byl maly problem. mianowicie: po przepreceniu kluczyka na zaplon poczekalem chwile i potem przekrecilem dalej zeby odpalil, nie bylo zadnej reakcji-odpalilem na popych. zgasilem go i sprobowalem jeszcze raz tylko teraz od razu zaczolem "odpalac" bez odczekania na zaplonie i odpalil od kopa. wie ktos co to moze byc? jakis problem z elektronika? moze stacyjka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 ja tak miałem jak mi sie rozrusznik zawieszał, raz go mocniej puknołem i narazie spokuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 a gdzie sie znajduje ten rozrusznik i jak on wyglada?? ;) i jak go puknoles zeby zadzialal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 U ojca kiedyś jeszcze w starym aucie był problem z zapalaniem. Wszyscy myśleli że to rozrusznik a winą był akumulator niby był naładowany ale nie miał już mocy. Więc warto to sprawdzić jak masz taką możliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrulo Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 miałem to samo! bez kanału się nie obejdzie wchodzisz pod auto wyciągasz ten przewód co się wpina w taki dzyndzelek który jest z boku rozrusznika u mnie jest biały przeczyściłem ten dzyndzelek i podgiąłem styki w tym białym plastiku w środku i teraz pali za każdym razem może zrozumiesz co napisałem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jak chcesz sprawdzić czy rozrusznik się zawiesza to ja mam taki sposób: potrzebne dwie osoby: pchająca i siedząca w środku. Wsiadasz, wrzucasz wsteczny, wciskasz sprzęgło, druga osoba pcha do tyłu, puszczasz sprzęgło (żeby silnikiem trochę szarpnęło). Teraz próbujesz odpalić kluczykiem. Klemy do sprawdzenia, styki masowe, i to co napisał patrulo i baciuś - wtedy trzeba rozebrać i przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 patrulo, szacun dla ciebie o to chodzilo;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi