davee87 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Witam Mam problem z moją megane ponieważ przestała odpalać mi na zimnym silniku muszę solidnie się namęczyć żeby ją odpalić kiedy jest zimna (wyjątkiem jest kiedy odwiedzę staję benzynową i wleje jej troszkę nowego paliwa wtedy przez kilka dni pali bez najmniejszego problemu) w baku tworzy się podciśnienie dlatego teraz jeżdżę z otwartym korkiem paliwa. Po wielu badaniach komputerowych również w serwisie wyszło żę nie mam oryginalnego filtra węglowego (jest jakaś przeróbka gdzie nawet niema podpiętej wiązki elektrycznej) mechanicy powiedzieli że muszę najpierw zrobić sobie porządek z tym właśnie filtrem i teraz powiedzcie mi proszę czy jest różnica do jakiego silnika kupię filtr? ja u siebie mam 1.6 16V 2000rok Czy jest różnica jeśli kupię powiedzmy 1.6 8V bądź 1.4? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Chodzi Ci zapewne o pochłaniacz par paliwa ;) Przypuszczam, że nie będzie różnicy, na oko są takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davee87 Opublikowano 23 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2010 Dokładnie chodzi mi o coś takiego http://moto.allegro.pl/item1080001448_60_f...v_99_2003r.html ten niby odpowiada do mojego auta ale jest na allegro wiele tanszych tylko np do V8 tylko one nie mają takiego gniazda na górze na elektryczna wtyczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 No, zgadza się to jest filtr par paliwa. Różnica polega na tym, że w wersjach V8 elektrozawór jest osobno, a w wersjach V16 zabudowany na filtrze. Czyli jednak nie podejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi