optimized Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 witam mam problem nie znam sie za bardzo na samochodach ale mam pytanie co to jest wisi pod autem w okolicy tylnych kol z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Wygląda jak linka ręcznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optimized Opublikowano 26 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Ale ręczny działa dobrze. To jest jakby zwisająca sprężynka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 To nie jest regulator siły hamowania? Czy jak to się tam nazywa? Wisi pod kołem zapasowym/niedaleko tylnego zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2010 Tak przy okazji pytanie dodatkowe. Czy ten regulator, już też ledwo działający od starości można pominąć wymieniając przewody hamulcowe, lub je sztukując odpowiednimi złączkami? Mój świruje i nie dostarczając odpowiedniego ciśnienia na cylinderki. Już ostatnio przy przeglądzie koleś miał obiekcje do tylnych hamulców. Prawdopodobnie była to właśnie wina tego regulatora. Co może się stać, prócz lepszego hamowania jakby był pominięty. Znam sytuacje gdy w autach innej marki było tak robione i nie stwierdzono skutków ubocznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optimized Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 dokladnie Wisi pod kołem zapasowym/niedaleko tylnego zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 optimized, i dokładnie jest to tak jak kol.meganecoupe02, napisał, regulator siły hamowania tylnych kół. cięgno które widać na fotce jest podpięte do belki i w zależności od obciążenia auta powinien zwiększać lub zmniejszać przepływ płynu hamulcowego do cylinderków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 gojgien, nie wiem jak będzie w reni,ale w pugu 405 tył hamował szybciej niż przód po wyjęciu kolektora... Ja mam renie z 99r i już go nie mam,a siła hamowania jest ograniczana przez układ ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
optimized Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 ok ja w swojej megance nie mam abs dzieki wszystkim za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi