PatrykMa Opublikowano 10 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2010 Mam możliwość kupna renault megane clasic z 2000 roku (115 tyś km przebiegu). Po obserwacji samochodu zauważyłem, że nadkola są zardzewiałe :-? . Wcześniej czytałem, iż po lifcie zabezpieczenie antykorozyjne jest bardzo dobre. Czy ta korozja może być wynikiem nieudanych napraw blacharskich, czy jednak korozja w nadkolach jest spotykana w tym modelu ? Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Korozja może się zdarzyć bo ranty nadkoli nie są chronione przed kamieniami wypadającymi spod kół. Takim czymś bym się zbytnio nie przejmował przy zakupie, pod warunkiem że rdza nie zżera auta do krawędzi dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykMa Opublikowano 11 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2010 Generalnie blacha jest ok - progi, maska, klapa bagażnika itp. Żadnych przytarć i odprysków co jak na warunki warszawskie jest godne podziwu Generalnie lakier jest w naprawdę dobrym stanie. samochodzik kupiony był w salonie w Polsce i jeździ od 2/2001. Tylko te nadkola - słyszałem że powinny być ocynkowane i stąd moje zdziwienie. Faktycznie mogły jednak powstać od kamieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi