sllawek Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 Witam mam pytanie do was muszę u siebie wymienić belkę bo mi zaczyna padać, strasznie skrzypi i samochód przechylony w lewą stronę rok produkcji 96 silnik 1,6 8v i tu pytanie: do którego roku produkowali ta belkę w tym modelu? od 96r do ..?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 13 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2010 sllawek, po pierwsze upewnij się jaką masz belkę, 2 czy 4-drążkową. Belki wychodziły do 2003 roku, jednak po lifcie szły już 4- drążkowe. Możesz sobie taką wstawić, auto będzie trochę sztywniejsze i lepiej się będzie trzymać na drodze. Ja na Twoim miejscu bym zregenerował tą co masz, koszt będzie mniejszy jak zrobisz to sam i będziesz miał pewność że nie kupisz zniszczonej jak Twoja. Jak poszukasz to znajdziesz chociażby ten temat: http://megane.com.pl/megane-i-phii-megane-...ght=belka+_axa_ Są też firmy regenerujące belki, ale ceny zaczynają się od 5 stów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sllawek Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Dzięki meganecoupe02 za informację mam belkę 2 drążkową znalazłem belki cenie 150-200zł tak wiec źle nie jest mam znajomego mechanika który zrobi mi to w dobrej cenie tak więc podejrzewam ze w 300 stówkach powinienem sie zamnknąć . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 I zostaniesz z belką. Ja na Twoim miejscu bym zregenerował tą co masz Zrób jak radzi kolega, koszt regeneracji będzie podobny, jak nie mniejszy niż zakup nowej belki. No i będziesz wiedział co masz, Kupisz belkę i możesz za chwile znowu mieć problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Witam, Prawdopodobnie pada u mnie belka skrętna. Myślałem, że to klapa bagażnika stuka, ale robiłem wszystko a i tak stukało. Czy po pomiarach ze zbieżności można stwierdzić czy belka jest już uszkodzona? Dziękuję Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Podjechać na szarpaki, będzie widać i słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Podobne klekotanie słyszałem w moim saxo i była do wymiany ale najlepiej zrobisz jak pojedziesz na szarpaki, tak jak napisał P_r_z_e_m_o :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Te stuki słychać szczególnie z jednej strony, lewej patrząc na tył auta. Amorki miałem wymieniane jakiś rok temu. Czeka mnie wizyta na stacji diagnostycznej. Te stuki to takie jakby dobijanie klapy bagażnika, ale odboje wysunięte maksymalnie, podobnie zamek. Porównywałem wyniki zbieżności to oś tylna różni się. Zbieżność sprzed 5 lat, a zbieżność z przed kilku dni. Dzięki Pozdrawiam Poprawiłem post. Wpisów dokonanych przez administrację nie wolno usuwać-to tak na przyszłość !!! Ok, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Nie sprawdzisz belki podczas ustawiania zbieżności. A jak huśtasz autkiem(tyłem)to skok auta się zmienił-skrócił czy jest bez zmian :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerty1234 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jestem po oględzinach. Nie zwracałem za bardzo uwagi na skok auta z tyłu przed wymianą, ale wydaje mi się że skok nie zmienił się. Ale podczas huśtania słychać stuki dochodzące gdzieś z dołu. Latem opony założone na tylnej osi poząbkowały się, więc możliwe że to jest przyczyna. Dzięki Dodano 03.01.2010: Na stacji kontroli diagnosta stwierdził, że tuleje belki są do wymiany. Przy okazji wymiany tulei wymienię również łożysko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi