coolpapa Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Czeka mnie wymiana chłodnicy wody (1,6 8V) i zastanawiam się czy ta czynność jest na tyle skomplikowana, że nie mógłbym zrobić tego sam...czy biedzie się to wiązało z koniecznością ingerencji w jakikolwiek sposób w układ klimatyzacji? A może ktoś posiada jakąś instrukcję dla niewtajemniczonych jak to zrobić..będę wdzięczny za każdą pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Polecam Sam naprawiam masz tam dokładnie napisane co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolpapa Opublikowano 14 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Zapoznałem się z tym co jest zawarte w "sam naprawiam" ale niestety nie ma tam dokładnej informacji na temat wymiany chłodnicy. Jest opisany odrębnie układ chłodzenia oraz klimatyzacji i wynika z tego, że nie są one bezpośrednio ze sobą połączone przewodami co wiązałoby się z koniecznością opróżniania układu klimatyzacji ale pewności nie mam. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś upewnił mnie w moim przekonaniu lub wyprowadził z błędu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Chłodnica a skraplacz klimatyzacji to dwie różne rzeczy. Nie są ze sobą połączone tylko jedna jest montowana przed drugą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 14 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2010 Chłodnica a skraplacz klimatyzacji to dwie różne rzeczy. dokładnie Niektórych myli fakt,że potocznie na skraplacz mówi się też chłodnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolpapa Opublikowano 15 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2010 Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi jakie dokładnie wymiary powinna mieć chłodnica do silnika 1,6 8V (megane classic) w wersji z klimatyzacją i manualną skrzynią biegów? Na kilku stronach znalazłem chłodnice o różnych wymiarach i wszystkie są opisane jako pasujące do wymienionego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi