gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Pawel, w instrukcji do tego radia nic nie pisze o multi. http://www.filemeta.com/preview.php?url=68...mp;filetype=pdf 120 PRO jest do tego przystosowana: http://www.cbradio.auto.pl/files/Yosan.pdf 8-9 strona instrukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Kolego Paweł Niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie (i nigdzie też jej nie znalazłem:) Co do samego CBka to udało mi się wczoraj zamontować je w schowku http://megane.com.pl/megane-ii-phi-instala...0979.htm#197577 Już jest ładnie zestrojone i koledzy po drugiej stronie radia potwierdzili że słychać mnie wyśmienicie:) W sobotę będę testował radio w trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaYo^ Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 No i padł wybór na President Tommy III oraz antenka MISSOURI Zasięg do 15km bardzo dobrze się sprawuje Koszt w sumie 800zł z montażem w Krakowie na Wielickiej. Już się odrobiła... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 No i w koncu znalazłem chwilkę, to pokażę, jak u siebie to zrobiłem. Radio TTI 660, antenka sirio snake 69 i całość nawet wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Więc tak.. Dzisiaj wróciłem z 200km trasy. Radio sprawowało się świetnie. Nie wiem jaki miałem zasięg ale bez problemowo dowiadywałem się jak wygląda trasa przede mną, mimo że antenke mam na bagażniku w sedanie. Koledzy powiedzieli że słychać mnie bardzo dobrze. ASQ zrobiło dobrą robotę bo całą drogę dzieciak spał jak zabity, a to jest bardzo dobry wyznacznik:) Ogólnie jestem bardzo zadowolony:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Misha, tez myślę nad zakupem radyjka Yosan. Tylko nie wiem czy model Turbo Multi, czy ten co Ty: JC-2204. Ciekawy jestem jak te radia radzą sobie z dieselem. Słyszałeś może coś? Jaka antenka masz w zestawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ciekawy jestem jak te radia radzą sobie z dieselem. Co ma radio do rodzaju silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Slowik8609, chodziło pewnie o to czy się przewody od drgań silnika nie poprzecierają. Tak na poważnie też nie mam pojęcia co ma rodzaj napędu do radia CB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Niektóre auta napędzane ON z wtryskiem CR generują dużo zakłóceń w odbiorze radia. Wtryskiwacze CR potrafią zakłócać lepiej niż układ zapłonowy w benzyniaku. Niestety nie wszystkie radyjka sobie z takimi zakłóceniami radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Paweł, zgadza się. Powiedziałeś to, co miałem na myśli... Na największych forach o CB piszą właśnie o zakłóceniach przy CR. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Podobno w Renaultach nie jest tak źle i prym tu wiedzie Hyundai i Kia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 bawię się trochę czasu już z CB i takich historii nie słyszałem. Ale nie będę się spierać. Ja mam dci i radyjko średniej klasy jakim jest TTI 660. I jestem zadowolony. Najgorzej z tym radiem było w fiacie 600 gdzie były takie zakłócenia, że masakra - ale tam była benzyna. Z tego co ja wiem, bardziej zależy to od rodzaju i jakości podpięcia gniazda zapalniczki w aucie niz od rodzaju jego napędu. Ojciec ma 407 z HDI i też 0 problemu. U tescia w focusie jest TDDI i też nie ma problemu. Jeździłem też z tym radiem starym kadetem dziadka w dieslu i tez bez problemu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwo27 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 No to spoko. Chyba zaryzykuje i kupię wszystko z allegro... Taniej wyjdzie, jak nie będę musiał nic zwracać ;-) Pierw myślałem aby kupić drożej, ale w serwisie CB, jak coś nie będzie działać, to po prostu im nie zapłacę i nie założę radia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misha Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 U mnie nie ma żadnych zakłuceń mimo anteny Hustler IC-100 na klapie bagażnika (myślałem o przełożeniu na dach gdyby był problem z odbiorem.. a że problemu nie ma to póki co siedzi na klapie;)). A co do sprawowania się tego radia w dieslach niestety nie mam wiedzy na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Wczoraj zakupiłem Yosana JC-2204 Turbo i do tego Midlanda ML-145. Jestem zadowolony, zasięg jest co najmniej 10 km w obie strony. ASC w Yosanie dużo lepsze niż w Presidencie Johnnym II, nie tnie rozmów. Yosan okazał się też bardziej czuły i lepiej słychać bardzo oddalone stacje mimo szumów. Ręczny SQ działa bardzo płynnie. Zauważyłem, że przy nadawaniu lekko przygasa podświetlenie wyświetlacza. Zastanawiam się nad umieszczeniem anteny w dziurze po spryskiwaczu tylnej szyby, ale nie wiem czy tam się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi