waldec Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam panowie i panie ,mój kolega chce kupić Scenika 99r. 00r. Ma opela omegę i chce się jej pozbyć a szczeniaczek tak mu się spodobał że nic poza nim nie widzi .Tylko ma dylemat z jakim silnikiem najlepiej kupic benzyna , disel czy benz+gaz. znając waszą fachowość może podpowiecie jaki ma wybrać bo ja to nie mam rozeznania chociaż auta podobne. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 waldec, to zależy od tego co ma zamiar robić tym samochodem. Jak na krótkie latanie w koło domu to benzyna, jak dłuższe trasy to diesel ;lub bena 2,0 z gazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldec Napisano 21 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Własnie napomykał o benzynce 2.0 jazda codzienna ok 40km, no i wypady poza miasto.Robak widzę że masz 1.6 napisz jak to działa, na co ma zwracać uwagę.Mówiłem mu że jak znajdzie fotki to wrzucimy a spece z forum zobaczą to czego nawet poprzedni właściciel nie widział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Jak mu potrzebny szybki Scenic to 2.0 16V, szybki i oszczędny to 2.0 16V +gaz, do normalnej jazdy 1.6 wystarczy, a jak będzie trzeba to też pojedzie jako tako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 21 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 1,6 16V silnik sprawuje się bez zarzutu niejednego cwaniaka potrafi zadziwić, ja jestem zadowolony ze spalania, ale u mnie auto jeździ na trasach od momentu jak go kupiłem jeżdżę na gazie z userek jakie go trapiły to raz cewki zapłonowe potem tyko domaga się co 18 000 wymiany oleju na syntetyk i tak już razem jesteśmy ponad 67 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldec Napisano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Dzięki panowie przekazałem to co miałem kumplowi ,już szuka ale czy tak szybko znajdzie coś odpowiedniego to już inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts