muero Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Cześć koledzy, Mam taki problem kółko zaznaczone na rysunku zaczeło mi strasznie piszczeć , dosłownie słychać jak świerszcza:) Moje pytanie to co to za kółko i za co jest odpowiedzalne? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 To jest koło pasowe pompy wspomagania, odpowiada za wspomaganie układu kierowniczego. Tylko czy na pewno ono piszczy, a nie rolka napinacza która jest pod tym kółkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muero Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Tak mi sie wydaje, keidy nasłuchwiałem myslalem ze to to, dzis przyjrze sie bardziej, Mogę jeszcze dodac, ze silnik dziwnie pracuje głosniej, troche jakby huczy, do tego piszcze nie z oklic paska, jak jechałem to zaświecała mi sie kontrolka STOP i akumulatora po czym po chwili gasła... Jakieś pomysły? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Może piszczy ci ale na pasku alternatora (troche niżej) i dlatego pojawiła ci się kontrolka od aku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 .. albo sam alternator, np szczotki się kończą, albo wyżłobiły już sobie właściwą dolinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 22 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 muero, Stań przy prawym kole, będziesz dobrze widział co tam się dziej. Pooglądaj rolki i pasek, na wyłączonym silniku! Potem zapal silnik i zobacz jak to wszystko chodzi. Obejrzyj dokładnie kółko na alternatorze, daje te same objawy o których piszesz. Jeżeli coś Cię zaniepokoi; postrzępiony pasek, pęknięte rolki, mocno grzejący się alternator. Masz do roboty pasek i rolki + prawdopodobnie alternator z rolką. Raczej auto nie daje się do dłuższej jazdy. Zerwanie paska akcesorii w tych silnikach stwarza bardzo duże niebezpieczeństwo przestawienia rozrządu. Poza tym odsyłam do opcji pasek akcesorii jest dość dobrze opisany na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muero Opublikowano 22 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2010 Wielkie dzięki, niedługo to sprawdze pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi