potentila Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 witam wczoraj na rondzie dopadła mnie dziwna przypadłość- zjeżdżam sobie jak zwykle z ronda, a że jakaś Pani usilnie chciała zrobić to szybciej niż ja i z 3 pasa, to ją przepościłem- naturalnie lekkie hamowanie, redukcja biegu i wtedy właśnie usłyszałem jakiś stuk... i koniec- mimo że biegi wchodzą elegancko, autko nie jedzie- po wbiciu biegu słyszę jak się obracają zębatki i koniec. wiecie co to może być- autko naturalne na hol i do mechanika, ten wykluczył skrzynie biegów- twierdzi że coś tam się wypiło i nie jest to coś poważnego- akurat do tego mechanika zaufanie mam w 100% więc nie chodzi o potwierdzenie usterki, raczej mam inne pytanie. Jak można takie coś zdiagnozować prędzej, bigi zawsze wchodziło dobrze, nie wybijały się, nie było zgrzytów- :roll: chociaż ostatni czas, podczas wbijania biegów, niezależenie od czułości nogi na sprzęgle, biegi "wpadały"- tak właśnie jakby się nie zazębiały. Później napisze co i jak i za ile zabawa, ale jak kurcze tego uniknąć, zdiagnozować?? Autko u mechanika, więc nawet zdjęć osłony nie zrobię- ale dostarczę wzór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Może coś z półosią... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2010 Wypięła się jedna z półosiek. Temat jest opisany na forum, poszukaj. Na pewno było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rsuser Opublikowano 25 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 hej, jeśli chodzi o to "wypinanie" to są dwie szkoły: naprawiać lub wymieniać skrzynię, ja naprawiałem 3 razy i za 4tym wymieniłem skrzynię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
potentila Opublikowano 25 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2010 Czyli co mam rozumieć, że muszę wymienić skrzynię?? mechanik mówi, że skrzynia jest w porządku i nie ma sensu jej ruszać- bo naprawdę na skrzynię nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi