megathomas Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam. To jest mój pierwszy post na tym forum, także z góry sorry za jakieś pomyłki. Mam dziwny problem z moją meganką. Po wczorajszych intensywnych opadach deszczu zauważyłem dziwne zjawisko. Ogrzewanie szyb się włączyło i nie można było tego za nic wyłączyć (jedynie wyciągając bezpiecznik), nie działa centralny zamek w drzwiach kierowcy i wlewu paliwa (wogóle go nie słychać jak pracuje), włącznik wycieraczek otwiera lub zamyka szybę kierowcy, a przycisk do otwierania szyby kierowcy włącza wycieraczki. Dzisiaj już jest wporządku poza niedziałającym centralnym zamkiem w drzwiach kierowcy i wlewu paliwa. Zaglądałem pod deskę rozdzielczą czy może nie ma tam przypadkiem wody, ale było sucho. UCH też wyglądał na sucho. Miał ktoś może podobny problem i wie jak go rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P_r_z_e_m_o Napisano 25 Lipca 2010 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Takie problemy daje tylko zalany UHC. To, że nie widać wody o niczym nie świadczy. Szukaj nieszczelności, szczególnie oglądnij okolice anteny na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megathomas Napisano 29 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2011 Problem rozwiązany. Okazało się, że na UCH lała się woda przez nieszczelną przednią szybę. Pomogło ponowne wklejenie szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts