DARKOM Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Podczas jazdy usłyszałem jakis stuk w przednim zawieszeniu .Zatrzymałem sie ,zwaliłem koło i okazało sie ze chyba urwało sie mocowanie przedniego amortyzatora prawego.Tak wyglada urwana częśc która została pod podszybiem a dokładnie na przykładzie tej fotki chodzi mi o tą część czy ktos mi powie jak to fachowo sie nazywa ,i jaka mniej wiecej jest tego cena,czy trzeba amorek tez wymieniać czy tylko ta część ?.Kilka km zrobiłem na tym bo do domu musiałem dojechac myślę ze nic takiego sie stało.Bardzo proszę o pilną poradę bo na allegro mozna zamówić cały kpl jak na w/w fotce za pare groszy czy zainwestowac w nowa część ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 DARKOM, to jest górna poduszka amortyzatora. Koszt ok 100zł za nówkę i nówkę kup to jeszcze trochę pojeździ. Amortyzator jest w porządku, musisz odkręcić tłoczysko od góry, klucz 22 jeśli mnie pamięć nie myli i klucz imbusowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARKOM Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 ale jadąc kilka km na tej usterce raczej nic więcej sie nie stało ?? dzięki za szybka odp,wiec zamówię tą górną poduszkę tylko w takim razie nową ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 Nie, nic się nie powinno stać. Sprawdź przy okazji stan amortyzatora i łożyska mcpersona bo będziesz miał je już na wierzchu. P.S. ostrożnie przy demontażu sprezyny - może wystrzelić, dobrze jest mieć ściągacz do sprężyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARKOM Opublikowano 27 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2010 tym sie zajmie mechanik ;-) jeszcze raz dzięki za szybka odpowiedz kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek28 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja mam taki efekt minimalnych drgań albo gdzies luzu jak kręce kiera w prawo. Pod spodem jest wszystko sprawne nie ma luzów. Wiem że mam luz na mac personach (poduszki sa uklepane nie wiem jak z łozyskami) .Po nierównościach słychac pukanie. Co to moze być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi