thomasman Opublikowano 30 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2010 Witam. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak zamocować akumulator za pomocą tej "blaszki" i "wkręcalnego prętu"? Kombinowałem dzisiaj zamontować. :P Po prostu nie wiem, gdzie co założyć, etc. Poprzednio aku nie był zamocowany, ponieważ mocowanie było mocno skorodowane - teraz kupiłem na allegro prawie nowe mocowanie dedykowane do mojej Meganki i nie potrafię zamontować. :P Bardzo Was proszę o wytłumaczenie mi tego. :P Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rukasuzu Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 (edytowane) Właśnie niedawno przerabiałem mocowanie akumulatora. Akumulator ma na dole rozszerzoną stopkę i właśnie ta stopa musi wejść pod uchwyty zaznaczone na tym zdjęciu: Przy czym blaszkę należy odkręcić i wyjąć przed włożeniem akumulatora, a po poprawnym jego umieszczeniu ponownie umieścić na swoim miejscu i dokręcić. Ponadto trzeba wiedzieć, że nowy akumulator ma na stopie dodatkowe nakładki, które ją powiększają, aby pasował do innych mocowań, jak na poniższym rysunku: Te nakładki trzeba zdjąć, gdyż w przeciwnym razie stopa nie wejdzie prawidłowo w mocowanie. Edytowane 22 Października 2012 przez rukasuzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Napisz jeszcze, czy akumulator masz w podszybiu, czy koło silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rukasuzu Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 cytowanie Akumulator mam koło silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasman Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Panowie, udało mi się. Wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 A czy ta podstawka co jest na foto to występuje wtedy jak akumulator jest koło silnika czy w podszybiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 filo, koło silnika. W podszybiu jest plastikowa podstawka + jakiś mały stelaż, ale blacha trzymająca akumulator jest taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filo Opublikowano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2010 a u mnie jest tylko ta blacha z wkrętem na klucz numer chyba 7 i takie jak by fałdy naprzeciwko co blokują aku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi