bejbii85 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam, Wczoraj, kiedy wracałam z urlopu, coś się zaczęło dziać z samochodem. Silnik chodzi dobrze, ale coś buczy. Biegi wchodzą normalnie, wszystko działa. Buczenie słychać nawet kiedy jadę na luzie. Może orientujecie się skąd dochodzi?? Czy coś się dzieje ze skrzynią biegów i czeka mnie spory wydatek?? Wcześniej nic się nie działo, ale sporo stałam w korkach. Jeszcze mam pytanie - gdzie w skrzyni biegów jest korek od oleju?? Mam Megane z 2002 roku, przebieg 153 tys. km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 czy dzieje się to także gdy auto stoi na postoju odpalone? jeśli nie to najprawdopodobniej padło łożysko w kole koszta do 100zł, jeśli buczy również gdy autko stoi przyczyn należałoby szukać w okolicach sprzęgła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bejbii85 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam, Jak stoi to nie buczy - ale słychać buczenie w całym samochodzie. Może jakaś tarcza w skrzyni? Jutro podjade do mechanika, ale chciałabym się psychicznie nastawić na koszty. I oczywiscie bym nie chciała żeby jakis mechanik mnie wycyckal i naciągnął na koszty :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robak Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 koleżanko łatwo to sprawdzić potrzebujesz do tego tylko podnośnik. podnosisz koło do góry i kręcisz nim ręką jeśli usłyszysz "buczenie" chrobot to łożysko koła i jak pisałem wcześniej koszta w okolicach 100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
potentila Napisano 2 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 to na 100% łożysko- miałem tak ostatnio i padnięte było jedno-ale wymieniłem dwa- koszt za dwa 150 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts