sceniczek25 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 witam wszystkich mam problem z pedałem gazu wydaje mi sie taki cieżki i twardy czasami po przetrzymaniu go na wysokich obrotach robi sie mięki i lekki co to moze byc bo znajomy powiedział mi ze to prawdopodobie przez turbine, czy to prawda bo słyszałem jeszcze ze moze to przez linke gazu prosze o pomoc i z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojgien Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 sceniczek25, Jesteś na 100% pewny, że masz linkę gazu przy silniku 1,9 dCi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 gojgien, jest linka na 100% Ona łączy się z potencjometrem gazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gojgien Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 meganecoupe02, no tak, sorry za skrót myślowy chodziło mi o to, że sterowanie jest elektryczne, za pomocą potencjometra, a nie mechaniczne jak w F8Q, gdzie linka biegnie aż do pompy wtryskowej. I tak prawdopodobnie przyczyną jest zabrudzony trzpień w potencjometrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 1 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 gojgien, spoko sceniczek25, sprawdź linkę. Od pedału gazu dochodzi do potencjometra, który znajduje się mniej więcej pod pompą hamulcową. Przykręcony śrubką na kluczyk 10. Odłącz linkę od potencjometra i sprawdź czy luźno chodzi w pancerzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sceniczek25 Napisano 2 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 oki dzieki za rady spróbuje i dam wam znac jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts