PatrykGDA Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Witam witam ;D Długo nad tym pracowałem dlatego teraz się, pochwalę co dziś zakończyłem Chciałem zamontować do autka pilot do radia.Mam radio sony do którego nie ma mozliwosci podłaczenia pilota samochodu....dlatego zabrałem sie do roboty ;D Na szczescie radio sony ma swoj bezprzewodowy pilot na podczerwień. Technologia sony i megane co do pilotów bardzo sie rózni więc musiałem zrobic wszystko od podstaw, aby to ze soba zgrać. Kupiłem od kolegi z forum seryjny pilot megane, wypatroszyłem go w srodku, zamontowałem mikrostyki poskładałem w całość....dłuuugo nad tym siedziałem bo mało tam miejsca. Z pilotem sony potrzebowałem pomocy kolegi elektronika, który zrobił płytkę z uproszczoną wersję tego pilot i wyprowadził mi kabelki do podłączenia odpowiednich przycisków. (Oryginalna płytka sony nie nadawała się do lutowania). Po czym zamknął to w czarnej malutkiej skrzynce. Zasilanie zdobyłem podłaczywszy się równolegle do zasilania zapaliniczki w schowku pod radiem. Połączyłem ze sobą te dwa piloty.... i działa A teraz małe foto jak to wygląda w aucie :) Niby zwykły pilot, ale w środku coś nowego :) Czarna skrzynka i wszystkie kable są schowane pod tą klapką: Trzy jedyne widoczne miejsca tej instalacji to: -malutki odcinek przewodu widac pomiędzy miejscem na kubki a tunelem środkowym -kabelek wychodzący z tunelu srodkowego do podłokietnika -Dioda nadawcza, którą zainstalowałem w górym rogu podłokietnika tak aby była skierowana na radio :) Uparłem się i mam :) napewno bedzie bezpieczniej :) Pozdrawiam i zapraszam do Gdańska ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenel Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Gratuluję uporu i determinacji w wykonaniu przeróbki pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Polak potrafi Takie przeróbki dają najwięcej radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Pomysłowe , ważne że działa! Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz_g Opublikowano 30 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2010 Sam myślałem nad taką przeróbką swojego seryjnego pilota, ale niestety nie mam znajomych elektroników :) gdzieś widziałem przejściówki za około 400zł i to jeszcze bez gwarancji poprawnego działania więc pozostaje gmeranie przy samym radiu :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi