kacper69 Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Zauważyłem , że po naszych drogach jeździ sporo pojazdów rolniczych ( kombajny) i sporo pojazdów budowlanych ( koparki, spycharki itp) , które nie mają tablic rejestracyjnych i nawet jeżdżą bez włączonych świateł. Tak się zastanawiam, jakie trzeba spełniać kryteria, albo jakich nie spełniać , aby można było jeździć pojazdem bez tablic rejestracyjnych , czyli pewno bez badań technicznych też. Dodam , że ostatnio widziałem taki żółty spychacz, który jechał prawie 60km/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 5 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 To jest nielegalne. Tego typu sprzęty normalnie się rejestruje i opłaca za nie OC. Po zakładzie, w którym pracuję kręci się kilka spychów i za bramę są wypuszczane tylko te zarejestrowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kacper69 Napisano 5 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Jak to nielegalne? To jak będzie jakaś kolizja z takim "bizonem" to będzie problem ? , bo to pojazd nieubezpieczony , itp. Codziennie setki takich różnych pojazdów jeździ po drogach, szczególnie w sezonie żniw i w okolicach remontów dróg . A ja już myślałem , co zrobić , żeby jeździć bez tablic rejestracyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inozbik Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Właśnie mam podobną sytuację, kupiłem megane i muszę dostać się na przegląd, nie mam żadnych tablic ale OC, brief niemiecki i niemiecki przegląd który jest w polsce ważny ale trzeba uzupełnic tylko dane które są wymagane w polsce. Co będzie gdy akurat mnie złapią? Mam dokładnie 1,1km do stacji, jedne światła, dwa zakręty Prawdopodobieństwo małe ale zazwyczaj w takich sytuacjach zawsze coś idzie nie tak Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoundWave Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Laweta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganecoupe02 Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Można też dać chłopakom na flaszkę to na taczkach zawiozą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inozbik Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Dałem radę przejechać w obie strony bez tablic Rolnik jak jeździ po polu może sobie na takie akcje pozwolić jednak na miasto nie polecam hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Napisano 6 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Jak będzie kolizja z winy użytkownika tego nieubezpieczonego sprzętu, to właściciel będzie miał spore kłopoty. Odszkodowanie w przypadku braku OC wypłaca fundusz gwarancyjny. Właściciela pojazdu czeka mandat za poruszanie się po drogach + rozliczenie się z funduszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts