ABCMegane Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Mam pytanie: Jak daleko trzeba oddalać się od auta aby automatycznie zamknąć drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavvel Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 To zależy:) U mnie jest tak, że jak obchodzę auto z przodu (czyli nie oddalam się zbytnio od maski), zamyka się. Odchodząc prostopadle od drzwi, ja wiem, po paru metrach. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 13 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 u mnia jakies 2m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 U mnie zauważyłem, że muszę być od samochodu jakieś 50 metrów i dopiero drzwi się zamykają. Chyba jak auto jest poza zasięgiem karty. Czy można ustawić tę odległość? zaznaczam, że nie mam karty HF (chyba, ponieważ aby uruchomić silnik żąda włożenie karty) lecz tylko zwykłą kartę Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 a to nie chodzi o czas po którym uzbraja się alarm - jeżeli wyjdziesz z auta i go nie zamkniesz? bo skoro nie masz HF (bo musisz wkładać kartę do czytnika) to auto Ci się nie zamyka automatycznie, a tylko uzbraja alarm - po pewnym czasie. Możesz sprawdzić - stając obok auta - czy np. po minucie (czyli mniej więcej tyle czasu ile potrzebujesz na przejście tych 50m) nie uzbroi się alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 Wygląda to tak: Auto stoi przed domem, nie zamykają się drzwi w ogóle, bo do kary jest tylko jakieś 15m. Ale jak oddalam się od niego (co najmniej 50 m) to drzwi się zamykają automatycznie. Jak to wytłumaczyć. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 13 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 No to niezła ciekawostka Ale niestety nie mam pojęcia co to może być, bo teoretycznie bez HF nie powinno mieć znaczenia jak daleko od auta jest karta.... Ja bym pojechał do serwisu niech sprawdzą o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Moim zdaniem auto automatycznie się zamyka po jakimś czasie, jeżeli stoi i nikt go nie używa, że tak się wyrażę :-P W mojej poprzedniej Megi II nie miałem HF, a jak wyszedłem z samochodu, nie pozostawiając karty w czytniku, auto po 1-2 minutach się zamykało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkul Opublikowano 7 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2011 W jaki sposób uruchamia się funkcję automatycznego samoczynnego zamykania samochodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi