theeye7777 Napisano 11 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam. Poniżej linki do rzeczy które zamierzam kupić http://allegro.pl/item1175020088_alpine_sxe_1025s_dealer_gwarancja_pl_promocja.html http://allegro.pl/item1175020143_alpine_sxe_1325s_dealer_gwarancja_pl_promocja.html http://allegro.pl/item1173542669_alpine_sbe_843br_skrzynka_basowa_20cm_800w_gw_pl.html http://allegro.pl/item1175355002_magnat_edition_two_super_mocny_markowy_wzm_gratis.html Radyjko mam Alpine CDE101. Jest ono dobre i chyba zostanę przy nim. Na mocy nie zależy mi zbytnio, oczywiście żeby grało w miarę na poziomie, bardziej mi na czystości zależy Mam kombi więc chcę żeby mi się dźwięk ładnie rozchodził :) Ewentualnie możecie podać jakieś swoje propozycje w podobnej cenie myślę tak do 800zł bez radia. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Urban94 Napisano 12 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Ja bym polecał do przednich drzwi 16cm głośniki odseparowane, jak mają grać pod samym radiem to o mocy nie większej niż 50W RMS. Z tyłu dać subwoofer z tym wzmakiem co podałeś, głośników w sufit nie ładuj, bo zaburzysz scenę, a i tak to grać porządnie nie będzie. No i jeszcze jedna propozycje podaje - wygłusz autko, odrazu poczujesz róźnicę. Możesz się jeszcze zastanowić, co by kupić 4 kanałowy wzmacniacz, pod 2 kanały podłączyć przednie głośniki i kolejne 2 zmostkować i podłączyć pod nie subwoofer, przednie głośniki będą lepiej grały pod wzmakiem niż pod samym radyjkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theeye7777 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 A wejdą mi tam 16?? Wątpię żeby weszły w drzwi przednie. Bo normalnie teraz mam 4 głośniki, 2 z przodu w drzwiach i 2 z tyłu w suficie. Autko oczywiście zamierzam wygłuszyć tą gąbką akustyczną. Czyli chcesz mi powiedzieć żeby subwoofer podłączyć pod miejsce głośników?? To chyba trochę bez sensu wg mnie żeby tak robić. A z tym wzmacniaczem to chyba faktycznie kupię 4 kanałowy i głośniki pod niego podepnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19Urban94 Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Ja bym zrobił tak na Twoim miejscu: - wygłuszył autko - wyrzucił głośniki jakie masz - na przód wsadził głośniki odseparowane 16cm - kupił 4 kanałowy wzmacniacz z możliwością mostkowania - podłączył głośniki z drzwi pod 2 kanały we wzmaku - do sufitu bym nic nie dawał - subwoofer pasywny podłączył do pozostałych 2 kanałów w wzmaku Wtedy będziesz miał super scenę w aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
theeye7777 Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 19Urban94, a Ty masz u siebie 16?? I weszły Ci?? Bo mam jeszcze taki plan żeby na przód dać właśnie odseparowane, na tył 2-drożne i subwoofer aktywny blaupunkta. Pracuję w markecie rtv i już 2 dzień się nim bawię i zadziwia mnie dosłownie. Podpinałem go pod swoje radyjko i normalnie super czyściutki basik jest, taki o jaki mi chodziło. Bo nie chcę mieć nie wiadomo jakiego łubudu, żeby tylko czysto i w miarę na poziomie grało Aha i jakiej marki głośniki polecasz?? Bo ten subwoofer mogę mieć za 399zł i do tego myślałem o głośnikach na przód i na tył tak łącznie za 250zł i kable to akurat wyjdzie 700zł i tyle mogę dać akurat, bo więcej kaski nie mam niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek LKR Napisano 13 Sierpnia 2010 Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Tak jak pisał kolega 19Urban94 , kup odseparowany zestaw na przod, polecam GMS -960XT , do tego wysokotonowe w podszybie, a przedewszystkim wygłuszyć drzwi. Do tego wszystkiego wzmak 4 kanalowy, najlepiej cos markowego ( uzywka) i pasywna skrzynkę do bagaznika! Tyłu bym niemontował bo i tak zginie przy skrzynce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts