brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Może troche pukam tutaj tych tematów, ale po zakupieniu głośników okazało się, że oryginalnie mam 4 montowane z przodu, ale bez zwrotnicy. Teraz zakupiłem głośniki ze zwrotnicą i tu pytanie, do zwrotnicy jaki kabel dociągnąć do wejścia ("to amplifier" - czyli od radia) z głośnika nisko czy wysokotonowego? i czy jak podciągnę od 1 głośnika to tracę połowę mocy, bo Renault jakoś dziwnie to wymyśliło ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Co to za głośniki i zwrotnica, bo bez tego ciężko coś sensownego doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Helix DB 52.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 To teraz musisz odpowiedzieć sobie na ważne pytanie, czyli gdzie ma być gwizdek. Jeśli montował byś go w drzwiach (np. w osłonach lusterek) to całość montujesz w drzwiach (kabel lecący pierwotnie do głośnika wpinasz do zwrotnicy i potem ze zwrotnicy do głośników). Jeśli gwizdek chciał byś zamontować w podszybiu to ja bym zrobił następujący manewr. Za kostką ISO przeciął kable, kabel lecący od strony radia wpiął w zwrotnice a potem do zwrotnicy powpinał kable lecące do odpowiednich głośników. Te co na podszybie do złącz TW, te co do drzwi to WF. Potem zwrotnice schował bym "za radiem" lub za schowkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 hmm, ja chciałem dawać zwrotnice w drzwi, tylko mam obawy z tym rozdzieleniem mocy, bo deske to i tak góre będę ściągał i tak... nic ide zabrać się, zobaczyć jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na górze w zasadzie za ciekawie nie masz, bo są tylko kabelki do wysokotonowca Zwrotnica w drzwiach ma pewną wadę, jak gwizdek chcesz dać poza drzwiami, bo albo musisz lekko rozwalić kostkę na słupku (dla mnie osobiście rozwiązanie nie do zaakceptowania) lub kupić org. kable z konektorami, a to już droga impreza. Szukałem samych konektorów luzem, ale nic pasującego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Teraz mam problem jak przeciągnąć kabel z drzwi bocznych na podszybie, bo przez oryginalny "wąż" to chyba awykonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Wykonalne, wykonalne Tak jak pisałem, rozwiercasz kostkę i gniazdo w takim miejscu gdzie nie masz konektorów i puszczasz tam kabel (tanie, ale dla mnie mało elaganckie) albo kupujesz na szrocie instalację środka i drzwi lub kawałki instalacji i wtykasz ładnie konektory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Co masz na myśli mowiąc "kostka na słupku"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Na końcu "węża" masz złącze, to jest właśnie ta "kostka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Myślałem nad tym co pisałeś wyżej, o przecięciu kabla, wydaje się najlepszym rozwiązaniem i chyba na nie sie zdecyduje, tylko musze, zobaczyć, czy 2 zwrotnice wejdą mi za radio..., a jak nie, to nie wiem ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Za radio raczej nie wejdą, bo jest tam dość mało miejsca. Spokojnie jednak zmieszczą się pod górą deski rozdzielczej. Wystarczy tylko trochę dosztukować kabelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Dokładnie, dorabiasz kabelki i wrzucasz zwrotnicę gdzieś na górę. Za wyświetlaczem jest nawet sporo miejsca, aczkolwiek zależy to od rodzaju wyświetlacza i tego czy go posiadamy ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Pokaż zdjęcia co masz pod deską, wtedy inni uwierzą ile tam jest miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Jutro, narazie stoi rozebrana, może pojade do kumpla elektryka, spróbujemy coś pokminić, a odkryłem coś ciekawego, we wtyczce ISO Otóż jak macie wtyczke, tam jest ileś tych wejść, to w 4 przypadkach wchodzą po 2 kable na 1 wejście (akurat te kolory co idą do głośniczków), więc będe myślał co dalej Jutro pogrzebiemy, jak nie, będę pisał dalej tutaj :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi