kahu Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Dzień dobry wszystkim, Mam problem polegający na tym, że nie mogę przekręcić kluczyka w stacyjce (megane I, 1,4 benzyna, 2000r). Centralny zamek działa. Kierownica jest skręcona. Użyłem opcji szukaj i wiem, że trzeba próbować lekko przekręcić kierownice w lewo lub prawo i zwolnić blokadę. Po lekturze forum myślałem że może to immo - ale nie jestem przekonany - ani kierownica ani kluczyk w stacyjce nie drgnie. Autkiem cieszyłem się 2 dni po zakupie - a teraz zonk! Do aso mam ca 70km, o lawecie wolę nie myśleć. Koledzy proszę o pomoc. Ma ktoś pomysł co to może być i jak to rowiązać? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelson91 Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Wg mnie objaw typowy dla blokady skrętu kół. Jednocześnie przekręcając kluczyk należy przekręcić kierownicę w lewo lub prawo i powinno zadziałać. Próbuj do skutku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2010 Ruszaj kierownicą i jednocześnie staraj się przekręcić kluczyk, powinno zaskoczyć. Też tak czasami mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahu Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Dzięki koledzy za podpowiedzi. Próbuję co jakiś czas. Niestety nic nie działa - ni w lewo ni w prawo, ni mocniej ni słabiej - kluczyk i kierownica nie drgną nawet. Obawiam się aby tym ''kręceneim'' nie uszkodzić stacyjnki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Kierownica nie drgnie ani mm.?? Jeżeli tak to albo jest w skrajnym położeniu i trudno nią ruszyć, albo coś Ci koła blokuje, jak nie dasz rady to spróbuj podnieść przód autka, wtedy kierownica będzie Ci luźniej chodzić - takie moje zdanie na ten temat... ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahu Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 kolego 19Urban94, może 1 mm drgnie - na pewno nie więcej w stacyjce też kół nic nie blokuje - sprawdzałem na tyle na ile mogłem ''na kolanach'' sprawdzić spróbuję jeszcze z tym podniesionym przodem - może zadziała. dzięki za odzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2010 Obawiam się, że stacyjka padła. Być może da się ją odratować, musisz się dostać do kolumny kierowniczej i ją wykręcić. Jak się dobrać do tego elementu (mniej więcej) znajdziesz w temacie o komputerze pokładowym, post kol Danielosss (o ile mnie pamięć nie myli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kahu Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2010 dzięki koledzy, wczoraj majster złota rączką obstawił na oko stacyjkę cóż będę kombinował ze stacyjką, pozdr, [ Dodano: 2010-09-08, 14:47 ] tak na zakończenie, jednak wina była po stronie stacyjki, na szczęście już po wszystkim i dalej mogę cieszyć się Megi. pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi