Maniak Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Witam. Otóż wczoraj moje wrażliwe ucho usłyszało dziwne stuki z lewego koła przy mocniejszym / maksymalnym skręcie kierownicą w prawą stronę. Co może być powodem tych stuków? Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 prawdopodobnie powodem jest zużyty przegub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Mam gorszy problem. Otóż puściła mi maglownica - leci sobie i tyle i prawdopodobnie te trzaski to jej sprawa. I teraz pytanko. Czy moglibyście mi podać konkretny typ / model jaki będzie pasować do mojego samochodu? Producent TRW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2010 Nie ma konkretnego modelu, jest tylko TRW i SMI. Chcesz wiedzieć jak to coś wygląda, to w tym dziale na górze sią zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 28 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2010 cytowanie Czy aby na pewno nie ma oznaczenia modelu? Na tej aukcji http://moto.allegro.pl/przekladnia-maglown...1191799614.html jest ograniczenie w postaci lat produkcji scenica do którego ma pasować maglownica ( 10.95-09.98 ). Natomiast na tej aukcji http://moto.allegro.pl/przekladnia-maglown...1199775117.html takiego ograniczenia nie ma. Jak to jest zatem z tymi maglownicami? SMI pasuje do każdego modelu Scenica 1, czy są tu różne modele maglownic? A tak przy okazji skoro będę mieć wyjętą maglownicę to czy przy okazji wymienić coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal182 Opublikowano 22 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 Witam mam taki problem mam do wymiany maglownice. Posiadam megane coupe z 1997 r a znalazłem w okolicy maglownice z 2001r z clasica. Obie sa firmy TRW. Bd pasowac ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 SMI pasuje do każdego modelu Scenica 1, czy są tu różne modele maglownic? A tak przy okazji skoro będę mieć wyjętą maglownicę to czy przy okazji wymienić coś jeszcze? Powiem tak, ja do swojej meganki kupiłem SMI z modelu z 99 roku i pasowała idealnie. Szczerze to nie spotkałem się z podziałem innym niż TRW i SMI. Czy coś jeszcze wymienić... to zależy od stanu twojego zawieszenia. Ja miałem szczęście i w zakupionej maglownicy były prawie nówki drążki i końcówki drążków, więc nie musiałem kupować nowych, choć miałem zamiar. Hmm, po wymianie czeka cię od razu ustawienie zbieżności i u mnie wyszło jeszcze, że miałem luzy na 1 sworzniu wachacza, więc też wymieniłem przed zbieżnością. Także ogólnie sporotego może być..(gumy stabilizatora) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal182 Opublikowano 23 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2010 tylko ja mam coupe i mam trw i wlasnie jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 24 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2010 Z tego co się orientuję to powinna pasować, w końcu nie robisz tyłu (belki), żeby się różniły coupe i classic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi