Aveo Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 śruby od stalowych oryginalnych felg Renault 15" będą pasować do alufelg Alutec 16"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Aveo, Ogólnie przyjęte jest, że inne śruby są do stalowych a inne do aluminiowych - inny stożek. Na forum już ktoś nawet chyba fotki zapodał. Powiem inaczej. Jak mniemam większość i tak jeździ na tych samych śrubach bez względy czy to stalowe czy aluminiowe a pozostali nawet nie wiedzą, że jest różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrg_m1111 Opublikowano 22 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2012 (edytowane) jak kupujesz nowe alu producenci dokładaja w cenie, jest roznica miedzy sruba stal i alu, wygladaja podobnie ale inaczej układaja sie w otworze w feldze Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 22 Listopada 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mackus Opublikowano 4 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2017 potrzebuję się upewnić jakie śruby są potrzebne do zamontowania felg aluminiowych do fluence z tego co wyczytałem to: Gwint zewnętrzny [mm]: M 12 x 1,5) średnica klucza 17mm bardzo byłbym wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ditron Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Cześć, Dorzucę do wątku pytanie: Jakie powinny być długie śruby do kół stalowych ? ? Kupiłem komplet kół z oponami zimowymi, Zajrzałem tu na forum i na allegro i w większości przypadków podawane są śruby o długości gwintu 26 mm, np. tu do megane III: https://megane.com.pl/topic/46842-śruby-do-felg-stalowych-orygnalnych/. Jednak dzisiaj wyjąłem z samochodu (przy kole zapasowym były) śruby o długości pod stożkiem 24 mm ! (sam gwint ma 21 mm + 3 mm łysego materiału miedzy stożkiem a gwintem) Sprawdziłem na allegro i używane śruby od Fluenca mają właśnie te 24 mm. (Czy te 2 mm 24/26 robią w ogóle jakąś różnicę? Felgi stalowe jakie kupiłem są raczej standardowymi do Renault Megane / Fluence). Prośba o możliwie pospieszne odpowiedzi bo muszę śruby zamówić (na wczoraj) i nie wiem jakie 24 czy 26 mm ? P.S. Temat o tyle pilny, że zaczęły się pierwsze przymrozki i miejscami występuje gołoledź np. dzisiaj rano kiedy ja jeszcze byłem na zjeździe z wiaduktu, 2 samochody przede mną kierowca postanowił zatrzymać się żeby wpuścić pieszego na pasy - taka nowomodna grzeczność w zasadzie tylko dzięki absu wyhamowałem na letnich oponach choć nie wiem czy zimowe opony na oblodzeniu lepiej hamują? P.S. Zakupiłem jakieś śruby (tak wyszło, że z tych dłuższych.. zobaczymy jak podejdą). Edytowane 18 Listopada 2017 przez ditron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi