Megi98 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Witam, Ostatnio mechanior wymienił mi pompę wody, bo ciekła i płynu chłodniczego sporo uciekało. Po wymianie wlał cały zbiorniczek płynu, po 2-3 dniach płynu ubyło do między minimum a max. Pomyślałam sobie ok może tyle miało go ubyć,żeby się unormowało czy coś... Wczoraj zajrzałam pod maskę i płynu ubyło do kreski minimum :roll: Przy pompie nie ma mokrej plamy jak ostatnio... I teraz mam pytanie czy tak miało być z tym unormowaniem płynu czy miałam od razu lecieć z tym do mechaniora? I czy teraz znowu pompa wody nawaliła czy to coś innego? Pozdrawiam :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Dolej tego płynu jeszcze raz i patrz czy nie będzie ci ociekać, jak masz sucho przy pompie to bym oblukał cały silnik czy gdzieś z szlauchu nie cieknie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcindj Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Jeśli nigdzie nie cieknie to możliwe, że układ nie był dokładnie odpowietrzony po wymianie pompy i teraz sam się odpowietrza Jak jeszcze będzie ubywać to jedz do tego mechanika i niech posprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jak wyciek jest z chłodnicy i to niezbyt wielki to odparuje i nawet nie będzie widać. Zrób dolewkę jeszcze raz i obserwuj czy znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Jeśli nigdzie nie cieknie to możliwe, że układ nie był dokładnie odpowietrzony po wymianie pompy i teraz sam się odpowietrza Jak jeszcze będzie ubywać to jedz do tego mechanika i niech posprawdza Też jestem tego zdania. Źle odpowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2010 Hmm,pojadę po płyn, doleję i zobaczę do poniedziałku ile ubędzie :roll: teraz nie mam żadnego mechanika w mieście bo jak wściekli wyjechali na raz na wczasy :-? dzięki za pomoc ;-) [ Dodano: 2010-10-11, 23:38 ] heh zapomniałam dopisać że to się wszystko musiało unormować, jeszcze przed wypadkiem płyn już nie ubywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granulka Opublikowano 9 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 mnie ciekło z termostatu z jednej śrubki i to sporo płynu. Zorientowałem sie po rdzawym płynie , który był na obudowie skrzyni biegów. radzę włączyć silnik i patrzeć czy nie cieknie z okolicy obudowy termostatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2010 granulka, z płynem już wszystko w porządku, nawet po wypadku gdy mi dolali nowy płyn nic nie ubywa- najwidoczniej fałszywy alarm i jak dla mnie to co miało wylecieć to wyleciało i trzyma się swojej normy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi