lk73 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Zamierzam od pewnego czasu kupić Megane II. Jak przeglądam oferty to w bardzo wielu przypadkach jest tylko jedna karta. Czy przejmować się czymś takim i ile kosztuje ewentualne dorobienie drugiej karty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorth Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 lk73, Dorobienie karty zaczyna się od 400zł. ;-) Wiedz, że jak padnie Ci jedna karta to nie odpadlisz już auta i trzeba mocno się nakombinować z odpalaniem auta. :-/ Lepiej dorobić i mieć w razie czego gdzie szybko szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 lk73, warto dowiedzieć się z jakiego powodu karta jest tylko jedna i dlaczego to tylko w autach sprowadzonych z Francji się najczęściej przydarza. Gdzieś było o tym na forum napisane. Z tego co pamiętam, to w temacie o sprowadzaniu aut z zagranicy. (ale mogę się mylić co do miejsca wiadomości, wiem jednak, że jest) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 lk73, Dorobienie karty zaczyna się od 400zł. ;-) Czy można dorobić poza ASO taką kartę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 Na allegro popatrz. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lk73 Opublikowano 2 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 lk73, warto dowiedzieć się z jakiego powodu karta jest tylko jedna i dlaczego to tylko w autach sprowadzonych z Francji się najczęściej przydarza. Właśnie też to zauważyłem, że głównie dotyczy to aut z Francji. Jak się pytałem jednego handlarza to mi powiedział, że to norma przy kupnie auta we Francji. Dziwna norma :-/ [ Dodano: 2010-09-02, 22:57 ] Na allegro za 500 zł karta + kodowanie :shock: Masakra :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2010 lk73, skrótowo wygląda to tak ( po konsultacji odświeżającej pamięć), że auta bite zazwyczaj mają jedna kartę, tą która była w czytniku w czasie odstawiania na lawecie. Po skasowaniu auta, (wypłaceniu szkody całkowitej) mało który właściciel oddaje drugą kartę, która była w domu w tym czasie. Nie ma takiego obowiązku. Z tej przyczyny karta w "niebitej igiełce" jest jedna. Takiej +/- treści był ten post, który proponowałem odszukać. Warto 50 razy auto z jedną kartą prześwietlić niż się naciąć. Tu masz temat na który sie natknąłem omawiajacy potencjalny problem z jedna kartą: http://megane.com.pl/renault-megane-ii-kar...ght=jedna+karta dodano no i znalazłem poszukiwany post: http://megane.com.pl/scenic-ii-phi-karta-d...t5659.htm#49498 w tym temacie: http://megane.com.pl/scenic-ii-phi-karta-d...ght=jedna+karta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Witam mam pytanie .Kolega ma tylko jedną kartę i chciałby mieć drugą .Można dokupić nową czystą kartę za 100 zł.Mam Clipa ale nie wiem czy poradzę sobie z dopisaniem.Czy ktoś już to robił i może coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nel, jeszcze tego nie robiłem, ale clipem się to raczej nie uda, trzeba mieć sprzęt to programowania kart. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Witam dorzucę parę groszy od siebie, bo sam się z tym problemem spotkałem. Odkupowałem samochód z pewną historią serwisową itd. itp. w Francji i także posiadam jedną kartę. Nie jest to regułą aczkolwiek tam często się zdarza, że odstawiają do komisów i salonów z jedną kartą/kluczykiem. Nie ma tam nacisku na komplet kluczy :D wiele aut zostaje też tak odstawionych w Holandii oraz na południu Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi