maestropl Opublikowano 7 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2010 Moj niestety haka nie ma ale belka chrupnęła aż podskoczyłem w kubełku za to z przodu sie sporo podniósł Czyli generalnie i tak i tak da rade to zmontować. No nic. Jutro (w sumie to juz prawie dzisiaj) ogarniam belke, bo bebny 180mm na niej są, no i bede kombinował czy kupić te co pokazywałem czy może coś na miejscu znajde. I pytanie dodatkowe - ten sworzeń/czop w megane jest na stałe czy także jako część wymienna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 ten sworzeń/czop w megane jest na stałe czy także jako część wymienna? Też minie to zastanowiło, szukałem i nie znalazłem. Wygląda jakby była na stałe wmontowany (wprasowany ??) w belkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 I pytanie dodatkowe - ten sworzeń/czop w megane jest na stałe czy także jako część wymienna? Jest wymienny, wymieniałem go "po krawężniku". Chyba o to chodzi: http://megane.com.pl/megane-i-phii-uderzen...?highlight=czop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestropl Opublikowano 8 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 ale czy to nie zmienia faktu że założy sie to bez problemu pomijając że czop jest na stałe? W tym ze scenica które miałem w rekach wyglądało tak że czop był przykrecany na te 4 sruby w układzie kwadrat a dopiero do czopa (i jakiegoś uchwytu razem z nim) przykrecana była tarcza kotwiczna na śruby w układzie trapezowym. Beznadzieja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Wydaje mi się że powinno pasować, ale jak jest w rzeczywistości to trzeba porównać. Ja nie porównam bo w Meganie mam bębny a w Scenicu tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maestropl Opublikowano 9 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Gdyby te zaciski tak nie padały to by zostaly tarcze, ale miarka sie przebrała a przy okazji walnęły drążki w belce więc szala goryczy przelała sie w strone bebnów, no i nie chce rezygnować z absu (ciekawostka - auto z 91 roku ) dzieki za wszystkie info do tej pory. ****** Niestety potwierdziły sie moje przypuszczenia co do bebnów 229m. Beben przykreca się do "stelaża" które jest razem z czopem, układ śrub w kształt trapezu, a dopiero sam sworzeń tak jak w 19stce. Wiec 229 odpada. Ma ktoś zdjęcie 203mm? ****** Z tego co powiedział mi znajomy szrociarz to nieodkrecany sworzeń jest przed liftem w kazdej procz kombi i scenica bo wtedy są duze bebny albo tarcze. Te 203mm ponoć przykreca sie normalnie bo sworzeń na stałe [ Dodano: 2010-09-16, 00:11 ] No i odkryta zagwozdka. Różnica 19 - Megane 203mm jest już znana. Nie wiem czy tak samo jest w przypadku Megane bez ABSu - z ABSem. Ten element belki, w sumie odlew do ktorego przykreca sie czujnik nie wystepuje w 19stce, nie wystepuje pewnie też w Megane bez ABSu. To by bylo na tyle. [ Dodano: 2010-09-30, 11:43 ] 203mm z ABS Megane. Dla potomnych. 44zęby. [ Dodano: 2010-10-14, 21:26 ] Ciag dalszy. Prawa strona poszła w miare gładko. Z lewą już tak kolorowo nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi