matti2515 Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Witam, Chciałbym się dowiedzieć jakie akumulator powinien mieć odpowiednie parametry. Podczas postoju akumulator ma: 12,4V przy dłuższym 12,7V Podczas rozruchu samochodu akumulator miał wartość: 10,9V (Wyczytałem że jest to dopuszczalna wartość, ale nie jestem pewny). Gdy samochód był odpalony akumulator miał wartość: 14,8V Radzicie prostownik? Czy wymianę Jeżeli wymianę to ile Ah najlepiej? Mam podłączone radio, CB, GPS, transmiter FM. xD wydaje mi się że najlepiej 45Ah... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 A po co wymieniać coś co jest dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Widać ładowanie masz bardzo dobre. Coś nie tak z odpalaniem, że zrobiłeś pomiary? To jakie masz odbiorniki dodatkowe nie jest bez znaczenia ale jak długo i ile z tych odbiorników używasz na postoju bez włączonego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie chce czasami odpalić po niedługim nocnym postoju. Jutro sprawdzę spoczynek i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Nie chce czasami odpalić po niedługim nocnym postoju Co znaczy nie chce? Rozrusznik nie kręci? Kręci a nie odpala? Coś bliżej! Pomiary są dobre i nie czepiałbym się ładowania i akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matti2515 Opublikowano 6 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 Rozrusznik normalnie kręci a nie odpala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2010 To nie jest wina ani akumulatora ani rozrusznika. Poczytaj tematy o problemach z odpalaniem na zimnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi