nimrod32 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Czymś takim wyceniane są auta przez firmy ubezpieczeniowe przy szkodach. W załączeniu link do kalkulatora Hestii. http://www2.hestia.pl/sigeh/servlet/www.EuroTaxExtEdit Troszkę się zdziwiłem :) co do wartości mojego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Wg. mnie to co pokazuje ten kalkulator jest zaniżone o 20-35% w stosunku do wartości rynkowej (giełdowej). Ale jak to zwykle bywa, ubezpieczalnia zarabia na składkach i "rąbie" nas przy likwidacji szkód. Tak z ciekawości Scenic III AUTHENTIQUE 1.6 16V 110 w salonie za 58800zł kalkulator wycenił na 43 103 zł. Gdzieś raptem zniknęło przeszło 15000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 17 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 to jest to właśnie 20 % które się traci przy wyjeździe nowym z salonu + ekstra kasa dla ubezpieczalni. Kalkulator ten pokazuje jak ten system działa. Firmy ubezpieczeniowe przede wszystkim muszą przynosić zysk i żyją ze składek, a nie z wypłat ubezpieczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Mi pokazuje wartość auta, taką jaką zapłaciłem za swoje auto :) razem z kosztami rejestracji w kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Czy ja wiem czy ten kalkulator jest taki dobry...Podam orzykład wyliczenia OC: Ja jak kupowałam auto z ciekawości obliczyłam tylko na siebie jako właściciel ubezpieczenie i wyszło 3tys a później oni jakoś zadzwonili do mnie i pan mi wyliczył OC na 2300zł... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 To jest kalkulator wyceny wartości auta ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Ot całe ubezpieczalnie :) Przy ubezpieczaniu w PTU (chyba marzec zeszłego roku) wyliczyli wartość na 13k, a po stłuczce (przełom listopada i grudnia) auto warte już tylko 10400 (też w PTU). Ciekawe, że ja kw tym roku wykupowałem nową polisę (mbank), to autko warte 11k. Rąbią nas z każdej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Pawel Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 U mnie się zgadza prawie że do złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortycja Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ja korzystałam z tego kalkulatora www.tanie-ubezpieczenie.eu. Myślę że jest ok, Ja zapłaciłam odrobinę mniej, choć liczyłam na taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Mortycja, Jakoś okrojony ten kalkulator. np. nie widzę dużej i dość popularnej firmy jaką jest Allianz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Pewno dlatego, że to typowy spam mający zero wspólnego z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi