theeye7777 Opublikowano 19 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2010 Witam. Czy w/w czujnik powinien być sztywny i że tak powiem ciasno wsadzony?? Bo u mnie mogę sobie go przekręcać delikatnie w lewo i w prawo nie używając praktycznie wcale siły. Chodzi luźno. Jest tam taka uszczelka, może się wyrobiła?? I czy może on brać jakieś lewe powietrze i przez to obroty skaczą?? Aha i czy uszczelkę tą da radę kupić samą?? Poniżej zdjęcie, ten czujnik ma nr 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 U mnie też jest luźno, aż dziwne, że to się w ogóle trzyma. Uszczelka pomarańczowa o ile dobrze pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 u mnie też jest lużny ale spróbuj go wyjąc hehe nie jest to takie proste :) trzyma dosyć mocno myślałem że go połamie zanim wymę ( wyjmowałem bo gasło mi auto na zimnym silniku albo nie miał mocy , wystarczyło go przemyć i przeczyścić i jest git) wydaje mi się że tak powinno być ale mogę się mylić pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 U mnie nie ma problemów z wyjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 20 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 a ja musiałem dosyc mocno podważyć sróbokretem żeby wyskoczyło przeczyściłem i wszystko jest OKi usterka już się nie pojawiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 21 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Ja wczoraj to wyciągnąłem, trochę uszczelka była powyginana więc deczko sylikonu posmarowałem i złożyłem. Może przez to trochę powietrza zbierało gdzieś z boku. A co najlepsze brat jeździł z odpiętym czujnikiem i żadnej różnicy nie było Więc może to nie jest potrzebne? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 21 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 na pewno jest potrzebne bo z tego co wiem to jest jeden z czujników odpowiedzialny za ssanie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gora85 Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Jak wyciągnąć czujnik nr 3 i 10, żeby nic nie połamać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m-c-ool Opublikowano 3 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 z czujnikiem nr. 3 to spróbuj rękami lub śróbokretem ale w miarę prosto żebyś nie przekrzywiał i tylko ciągnij do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theeye7777 Opublikowano 3 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2010 Zobacz sobie najpierw jak wyglądają na obrazku te czujniki. Nr 3 jest wciskany na uszczelkę, nie ma tam żadnych zapadek itp więc wystarczy podważyć. Nr 10 też jest chyba wciskany o ile się nie mylę ale on wylezie ciężej gdyż od dołu się rozszerza jak się go tam wciśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi