rescue29 Opublikowano 28 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2010 Jak w temacie. Mam nadzieję, że ktoś ma doświadczenia i juz kupował i może coś doradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Kolego, polecam firmę ALCAR. Felgi całkiem ok. Nowe 16" - ok 800 zł/komplet 16" (ALCAR 7305). Jeżeli 15" to tańsze. Na lato mam 16" i na zimę chciałem 15" tak jak w tańszych wersjach, jednak po przejażdżce takim samym autem na 15" i wyższym profilu stwierdziłem że zostanę na 16" - lepiej/bezpieczniej się prowadzi. ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescue29 Opublikowano 29 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 No ja raczej na pewno zostaje przy 16 bo w tym silniku 1.9 nie zalecają innych wiec nie będe ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 Ja chyba czegoś nie rozumiem:?: Pytanie było o felgi stalowe nie aluminiowe! Rozumiem, że chcesz felgi do zimówek:?: Kup zwykłe 15" i do tego dobre opony zimowe i tyle. Ostatecznie dokup kołpaki. Filozofii żadnej w tym nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rescue29 Opublikowano 30 Września 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Hej. No też pierwotnie tak myślałem, ale w ASO i sklepach internetowych mówili, że to duże auto, że lepiej 16, że 15 to w słabszych silnikach itp. Fakt jest takie, że w słabiej wyposazonych wersjach M III Grandtour i tak wyjeżdża na stalowych 15. Boje się tylko, że w tej wersji 1.9 moga byc ciut wieksze np. szczęki czy tam klocki i 15 moge gdzieś obcierać. Dzwoniłem też to mojej najbliżesz ASO i tam powiedzieli....że zadaję trudne pytania pytając czy 15 będa pasować......:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Najprościej było by zmierzyć średnicę wewnętrzną felgi i sprawdzić średnicę tarcz. Wtedy będzie wszystko jasne. Przypuszczam, że takie dane znajdziesz w jakimś internetowym sklepie sprzedających felgi. Ja mam tarcze 280 mm i bez problemu wchodzą standardowe 15" felgi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 rescue29, umów się z forumowiczem z Wrocławia, który ma stalówkę 15", podjedź przymierz i będziesz wiedział, wystarczy założyć jedno koło na przód bo z tyłu tarcze są mniejsze. Jak kupisz felgę taką jak zaleca producent (patrz ramki na forum) to nie bata, musi pasować. Na zimę 15"spokojnie wystarczy, no chyba że bierzesz udział w rajdach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wenel Opublikowano 30 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2010 Ja u siebie po doświadczeniach z "balonowym" profilem 65 montuję 16" 205/60 - takie jak mam teraz na felgach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feliks Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Ja żeby nie ryzykowąć kupuję w Feu Vert po 220 zł brutto sztuka 15" plus śruby 90 zł. Nie mój problem z dopoasowaniem. Cenę w necie proponowano mi taką samą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bowie Opublikowano 17 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Będziesz musiał jeszcze zainwestować w kołpaki, więc IMHO w tej cenie nie warto kupować stalówek.Kupując w sieci dostaniesz cały osprzęt w cenie, przesyłka za dramo. W Feu Vert korzystają z tych samych konfiguratorów, co w necie, byłem u nich w tą sobotę i widziałem. W salonie na Jerozolimskich sprzedają alusy zamienniki np. dezent (w odpowiedno wyższej cenie), więc ryzyka dużego nie ma, że coś będzie nie pasować. Zresztą, w Feu Vert mają też alusy w akceptowalnej cenie, jak się boisz niedopasowania, to zrób zakupy u nich. Ja do mojego grandtoura 1.4 TCE wstępnie celuję w felgi na zimę Dezent RE lub Enzo H, jeszcze tylko sprawdzę w kilku źródłach, czy na pewno będą pasować i kupuję niebawem. BTW, ma ktoś takie felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkotek Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Ja mam Enzo H 16" u siebie - co prawda MIII Coupe, ale chyba kombi ma taki sam rozstaw śrub, więc powinny pasować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi