pamel Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Witam chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o tym autku Renault Megane II 1.9 Dci 120 km Hatchback. Ostatnio nosze się z zamiare kupienia auta. Akurat posiadam do 13500zł niestety prędko więcej nie będe miał a więc wychodze z pytaniem czy uda sie kupić do tej kwoty to auto??( oglądająć allegro i otomoto znalazlem w miare dużo tych autek do takiej ceny) . Po drugie jeśli już w kwesti kasy starczy mi to jaka najlepsza jest wersja? 1.6 czy 1.9 ponieważ czytam troche o tym zauważylem że 1.9 120km Dci jest najoszczędniejszy pod względem spalania jak i najmniej awaryjny czy to prawda?? i po trzecie a zarazem ostatnie czy warto wogóle kupować to auto? wszyscy odradzają francuzów ( sam mam Lagune II z 1998r. i naprawde auto jest dosyć awaryjne ciągle coś sie psuje i trzeba naprawiać a to dosyść drogie częśći) , więc jestem ciekaw jakie są wasze opinie? może ktoś ma megane II i powie czy opłaca sie kupić czy nie?? czekam na szczerze i prawdziwe odpowiedzi z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exotic Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 może ktoś ma megane II Niektórzy mają na tym forum :-P Za takie pieniądze bym megane II nie kupił. Jak tanie jest większe prawdopodobieństwo późniejszych awarii. A tak pozatym 13500zł na auto i co dalej? Ubezpieczenie, rejestracja, wymiana rozrządu, filtrów itp to dolicz dodatkowo 2tys. zł na start. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 no tak wiem że troche jeszcze trzeba doliczyć ale chodzi mi że na samo auto taką kase narazie mam, wiec nie wiem doradźcie jest sens sie w to pakować? żebym potem nie dokładał kolejnych 4tyś za naprawy i wymiany itp? Słyszałem właśnie że Meganke II mój znajomy kupił za 14000 i chodzi mu już z pół roku narazi odpukać bezawaryjnie. co uważacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Meganki sa tanie ale nie aż tak, za 13500 moze być cięzko. Jeśli znajdziesz kogoś kto chce sprzedać auto w takiej cenie a w dodatku nie bedzie ono szrotem to warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 no właśnie a w komisach itp?? [ Dodano: 2010-10-07, 12:02 ] własnie przeglądając otomoto trafiłem na taką oto meganke co powiecie?? http://otomoto.pl/renault-megane-C15375903.html I taką http://otomoto.pl/renault-megane-C15382410.html http://otomoto.pl/renault-megane-1-4-16v-k...-C14672861.html jak myślicie? Po co były te zbędne ENTERY :) Klawisze padły :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Wg mnie za 13000 kupisz strucla, po którym się tylko zrazisz do samochodu. Lepiej pozbierać troszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 no właśnie wiem że najlepiej było by dołożyć przynajmniej do 15000zł ale niestety jestem studentem i prędko takiej kwoty nie uzbieram a auto potrzebne mi jest dosyć bardzo teraz chociaż by na dojazdy na uczelnie a dysponuje kwotą max 13500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Do takiej kwoty szukaj ładnego egzemplarza Megane I phII - tam też są diesle 1,9 (102KM max), ale jest większa szansa że kupisz ładny, zadbany egzemplarz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 pamel - jeśli jesteś studentem i nie masz więcej kasy, to czemu chcesz kupić stosunkowo niestare auto średniej klasy? Nie lepiej Ci kupić samochód do ok. 11-12 tys. i resztę przeznaczyć na pozostałe koszty związane z zakupem. Jesteś młody, nie masz rodziny, chcesz tylko dojeżdżać na uczelnie. Po co Ci takie auto? Kup sobie jakieś proste, oszczędne autko, które nie zje Cię finansowo. Megane II z silnikiem Diesla kosztuje dużo więcej, niż masz. Auta w cenie, w której szukasz okażą się po zakupie skarbonkami bez dna. Na forum pojawią się dziesiątki postów - nie działa to, tamto, szarpie, gaśnie itp. I będziesz narzekał, że francuskie auta są kiepskie i się psują. Oczywiście tylko tak piszę, może być kolorowo i różowo. Nie piszę tego, żeby Cię zniechęcić do zakupu. Jeśli się znasz na samochodach, to pojeździj, pooglądaj. Sam stwierdzisz, że nie ma sensu pchać się w samochód za pół ceny. Jeśli się na samochodach nie znasz, tym bardziej nie ryzykuj. Kup samochód starszy, niższej klasy, z gorszym wyposażeniem, ale od jakiegoś emeryta, który kupił go w salonie, w mieście, w którym mieszka. W tej kasie szukałbym jakiejś garażowanej Astry II z ok. 2000 roku, benzyny, jeśli nie masz daleko na uczelnie, albo diesla, jak ma być oszczędnie (i mulasto). Chyba że 2.0 benzyna + LPG - tylko wtedy więcej kasy - instalacja LPG swoje kosztuje. Życzę powodzenia i kupna DOBREGO auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 no własnie sie bałem takich opinie bo wiem sam że za taką kase ciężko kupić coś co nie będzie sie psuło , lecz do szukania własnie meganki II za taką kase skłonil mnie kolega który kupil z pół toku temu właśnie taką meganke za 14000 zł i jak narazie (odpukać) chodzi mu bez zastrzeżeń i usterek ale zobaczcie te auta w linkach? godne uwagi czy raczej nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 kolega meganecoupe02, ma racje, za tą kase kupisz przyzwoity dobrze wyposażony megane I phII, chyba że chcesz megane II phI to wtedy decydował bym się na silnik benzynowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 a te auta w linkach godne uwagi czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 wiesz trudno powiedzieć, nie ma zdjęć środka, komory silnika, a z pierwszego linku coś mi się nie chcę w ten przebieg wierzyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 wiem wiem;/ ale wyrażajcie opinie bo to cenne dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 7 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 W dobrym stanie MI phII dostaniesz za 10-11, więc za 13 nie liczyłbym na II :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi