pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Dorth, dłuższe trasy to jedynie w weekend gdzieś odpocząć tak to nie dalej niż kraków wieliczka i okolice , a co do gazu jakoś nie chciałbym się w to pakować , w lagunie I mój tata miał gaz i ciągle było z tym coś nie tak , tak więc boje się LPG i nie chce go;p bo stosunkowo jeśli benzyny spali mi z 7-7. to nie aż tak wiele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 rozumiem a powiedzcie mi 1.6 benzyniak ile spali? ja to auto będę miał do jazdy po Krakowie(...) Moja Renia jeździ po Krakowie, pokonuje co dzień Aleje 29 Listopada i Aleje Trzech Wieszczów, wiesz jakie są zakorkowane. Spalanie na Pb to od 9 do 11,5L przy średniej prędkości około 23km/h... w ekstremalnych korach. Ogólnie spalnie w moim przypadku prezentuje się tak :) trasa 6,8Pb/8,5L LPG, cykl mieszany 8,5Pb/10L LPG, miasto 10,5Pb/11,5 LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 no tak tam jest chyba najgorzej no i na alejach pokoju i mateczny. ja raczej od strony wieliczki więc nie mam aż takich korków bo uczelnie mam koło galeri kazimierz więc nie jest źle. a w korkach to wogole stoje bardzo bardzo rzadko wsumie nie pamietam kiedy ostatnio:) wiec raczej będe po okolicach krk śmigał i tyle:) a jaki masz silnik?? dizel czy benzyna ( no i wydaje mi się że co jak co ale kombi jednak trochę więcej pali) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 w wakacje na kubice do poznania to padała mu kilku krotnie Jesteś pewien, że o turbinie piszesz :) Turbina jak pada to raczej konkretnie chyba, że coś mu się rozłączała lub to nie turbina. ps. Nazwiska i nazwy własne wypada pisać WIELKĄ literą. Regulamin forum jasno mówi o zasadach pisowni pamel, Jak kupowałem dieselka to też miałem obawy ale jak to mówię rozczarowałem się in PLUS :) A jak fajnie mruczy no i ten moment obrotowy :) Warunek aby się dobrze spisywał to tak jak baciuś już wspomniał wyżej. Poczytaj też, na forum jest poradnik jak jeździć dieslem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 no jechaliśmy i turbina mu siadała tzn nie można było przyspieszać ani nic i trzeba było włączyć i wyłaczyć silnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 a jaki masz silnik?? dizel czy benzyna Benzyna 1.6 16V + LPG jak w profilu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 pamel, To raczej nie turbina ;-) ale koniec już tego OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 no raczej turbina bo po prostu nie miał przyspieszenia jak mu to padło. powaznie mówię wiem bo jeździl często do serwisu opla. no ale mniejsza z tym któy silnik bardziej ekonomiczny 1.6 benzyna czy 1.9 dizel?? co wyjdzie mi oszczędniej? [ Dodano: 2010-10-08, 11:33 ] Gregorrrrr, aha tyle gazu pali , czyli ile według ciebie hatchback będzie palił z tym samym silnikiem benzynowym ale benzyny a nie gazu ?? dodam odrazu że naprawdę w korkach będe stał bardzo mało raczej po wsiach jeździł i okolicach krakowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafir51 Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 ps. Nazwiska i nazwy własne wypada pisać WIELKĄ literą. Regulamin forum jasno mówi o zasadach pisowni = Jeśli już przy tym jesteśmy, to mówiąc o silniku pracującym na obiegu Rudolfa Diesla, nazwisko pana Diesla też powinniśmy pisać wielką literą :) Taka dygresja, bez urazy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 haha;p dobre:P no ale pómóżcie ocenić te autka z linków którym mam się zainteresować z nich?? ewentualnie może macie jakieś inne w podobnej cenie do zaoferowania lub widzieliście gdzieś a warte uwagi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 pamel, ja na Twoim miejscu brał bym Pb, są troszkę tańsze więc można kupić bardziej zadbany model, jeżeli byś jeździł w trasy to diesel, tak że brał bym benzyne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 baciuś, no właśnie ale "zachorowałem" na Meganke II. To auto straznie mi się podoba i no naprawdę kupię je raczej. więc chciałbym tylko opinie o tych autach którymi jestem zainteresowany co sądzicie i co radzicie. wiem że mało kasy ale zaryzykuje może trafi mi się akurat dobry egzemplarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregorrrrr Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 czyli ile według ciebie hatchback będzie palił z tym samym silnikiemw/g tego co podaje producent dla hatchbacka silnik 1.6 16V wersia 3D/5D miasto 9,1/9,1 mieszany 6,9/6,9 trasa 5,6/5,6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pamel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Gregorrrrr, czyli jeśli nie jest to trasa a jakieś odcinki 10-15 kilometrowe to ze spalaniem około 7-8 muszę sie liczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 pamel, kup benzynkę, diesel pali podobnie w mieści jak benzyna. Jeśli był bym na Twoim miejscy kupił bym benzynkę :-> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi