Immortal Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Witam, jestem tu nowy, szukam informacji co się mogło stać z autem. A mianowicie, posiadam Megane Cupe 1.6. W dniu dzisiejszym z samego rana podczas odpalania auto nawet nie drgneło. Początkowo myślałem, że to rozrusznik. Po powrocie z uczelni postanowiłem sprawdzić dokładniej. Podczas odpalania rozrusznik zachowywał się jakby nie dostawał prądu (brak reakcji). Postanowiłem odpalić "na pycha". Po odpaleniu Z rury wydechowej wydobyła się duża ilość białych spalin. Teraz auto normalnie odpala ale pojawiło się kopcenie, co wcześniej nie występowało. Podejrzewam, że chodzi chyba o uszczelkę pod głowicą(auto stało z rana w mgle). Jak myślicie? Czy to uszczelka? Czy jest możliwość, że coś innego nawaliło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 a na ciepłym silniku też kopci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 8 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Tak... I do tego strasznie szybko się grzeje... Po 5 min jazdy auto posiadało już kontrolkę na połowie temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Nie chciałbym straszyć, ale słyszałem, ze nieumiejętne odpalanie na pych silników z paskami rozrządu może spowodować przestawienie rozrządu (przeskoczenie paska) ze wszystkimi tego konsekwencjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 8 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 przez odpalanie na pych mogłeś wiele szkód sobie narobić, najlepiej jedź prosto do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi