dziadek207 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 witam. mam takie nietypowe pytanko, czy przy włączonym nadmuchu powietrza wentylator chłodnicy powinien się włączyć ? jak mam włączony nadmuch (zimne czy ciepłe powietrze) wentylator się nie włącza, natomiast jak nadmuch jest wyłączony wentylator się załącza. czy to jest normalne zachowanie ? wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. będę wdzięczny za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Witaj. Moim zdaniem wentylator chłodnicy nie ma nic wspólnego z nawiewem powietrza. U mnie w każdym bądź razie takie rzeczy nie dzieją się. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Jak masz klimatyzację to przy jej włączeniu (warunek włączona dmuchawa) wentylator chłodnicy włącza się automatycznie. To jest jeden warunek, drugi temperatura silnika przekroczy wartość dopuszczalną. Trzeci przypadek - uszkodzony czujnik temp. silnika, ale wtedy wentylator włączy się zaraz po włączeniu zapłonu, nie trzeba uruchamiać silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 11 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 klimy nie posiadam, czujnik włączania wentylatora (ten na chlodnicy) został wymieniony. mnie tez sie wydaje ze tak nie powinno byc. naprawiac metodą prób i błedów (wymieniać wszystko po kolei) to bez sensu. pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 Poziom płynu chłodniczego w normie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 11 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 albo sprawdzić jeszcze raz ten czujnik, poziom płynu chłodniczego i czy temp silnika jest optymalna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 12 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2010 poziom płynu OK. czujnik jest nowy prosto ze sklepu wiec jest OK. temperatura silnika tez jest optymalna. ma ktos jeszcze jakies inne sugestie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi