thomasman Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Witam. :) Na początku chciałem powiedzieć, że szukałem na forum chyba z 10 minut i nie znalazłem nic na temat ceny wymiany rozrządu (wraz z kupnem) - więc prosiłbym o niezamykanie z powodu: :) . :) Wracając do tematu... Ile może kosztować czynność: "jadę-do-warsztatu-tam-wymieniają-mi-rozrząd"? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Robocizna ok 100-150zł plus części, czyli ok 400-500zł... Dużo zależy jakiej firny będą części(rolki,pompa wody)cena pasków jest podobna. pozdro ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomasman Opublikowano 15 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ok, dzięki za odpowiedź. :) Ale bardzo przydatne byłoby rozłożenie co kosztuje ile (ceny od do), np. robocizna - ... sam pasek - ... pasek z rolkami - ... pompa wody - ... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohamet Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Hej ja za wymianę rozrządu płaciłem z częściami i robocizną + wymiana uszczelki pod głowicą 800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empe Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Polecam sklep w sulejówku, wysyłkowo kurierem, do fracuzów nie ma lepszego sklepu. Ceny mają o 30% niższe niż w tradycyjnych sklepach. A ceny części dobrze oblatane, tam gdzie jest coś w oryginale i nie kosztuje dużo, to zawsze to mają. Mnie rozrząd u nich oryginał kosztował mniej niż gdzie indziej zamienniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junia22 Opublikowano 20 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Empe, możesz podać namiary na ren sklep ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOSA78 Opublikowano 21 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2010 ja kupiłem rozrząd z hurtowni z pod Warszawy oryginał Ruvila (pompa,pasek,rolka,napinacz,zaślepki,śruba) plus pasek do alternatora Gates za 450 zł. :) a wymiana 80zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
empe Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 (edytowane) Nie trudno znaleźć, wystarczy w google wpisać sulejówek renault i już. A jest to: Tel. (22) 783-37-88, [ciach]pa-moto.com.pl. Co do wspomnianej firmy ruville - to raczej nie oryginał? (w sensie oryginału firmowanego oryginalnie przez renault), ale chyba dobry zamiennik. Ja płaciłem za rozrząd oryginał 350 (nazywało się to renault i miało takie logo) plus 150 za właśnie ruvila pompę we wspomnianym sklepie. Dla tych, którzy nie mają zniżek w lokalnych sklepach - są tam hurtowe ceny, czyli około 30% niższe niż w sklepach. Niestety za wymianę dałem sporo, chyba ze 350 chociaż miało być 250 ale że niby płyn jakieś podkładki dwie jeszcze jakaś pierdoła i cena skoczyła, to był błąd bo były znacznie niższe ceny, od 150. Edytowane 6 Maja 2011 przez empe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz01041975 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Witam, mam Renault Megane I, lift. z 2002 r. Silnik 1.4 16V. Prosze mi powiedziec co ile powinno sie wymienic rorzad ? Ostatnia wymiana byla przy 100 000 km. Teraz autko ma 150 000 km. Z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Prosze mi powiedziec co ile powinno sie wymienic rorzad ? O tym decyduje nie tylko przebieg, ale i czas. W mojej megance z silnikiem K4J z 99r wymiana wg instrukcji co 120 000 lub co 5 lat. Są to oczywiście maksymalne dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz01041975 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Kolego Gimak, a skąd można wziąść taka instrukcie obsługi, żeby mozna było sprawdzić , co do danego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 W podręczniku Haynes zalecają wymianę, co 60 tys.km lub 4 lata i w naszych warunkach, zwłaszcza przy jeżdżeniu na krótkich dystansach i w miejskich korkach lepiej się tego trzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 a skąd można wziąść taka instrukcie obsługi To w zasadzie nie jest w instrukcji obsługi samochodu, ale w książeczce gwarancyjnej, w której wbijają przeglądy co 20 000 km. Nie mam jej w tej chwili przy sobie, ale tam podział jest na silniki benzynowe i diesla oraz wg modelu megane, laguna, clio, kangu itp - to tak z pamięci. Dla mojej meganki jest do 120kkm lub do 5 lat i ja się do tego stosuję, u mnie prędzej dobiega te 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurant22 Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 (edytowane) Połączono. Witam mam problem z wybraniem rozrządu jest tego na allegro bardzo dużo,jakiej marki proponujecie może ktoś podpowie mi znalazłem kilka dobrych ofert na allegro co myślicie o tym linki aukcji poniżej.Jeszcze jedno pytanie mam wiem że jest podana na forum instrukcja wymiany rozrządu ktoś już opisywał o tym silnik 1.4 1.6 16V nie mogę jej odszukać. http://allegro.pl/rozrzad-pompa-1-4-16v-1-6-16v-megane-scenic-oryg-i5113793026.html http://allegro.pl/rozrzad-pompa-renault-megane-laguna-1-4-1-6-16v-i5037391974.html Edytowane 16 Marca 2015 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 16 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2015 Jeszcze jedno pytanie mam wiem że jest podana na forum instrukcja wymiany rozrządu ktoś już opisywał o tym silnik 1.4 1.6 16V nie mogę jej odszukać. Może to będzie satysfakcjonujące. http://megane.com.pl/files/file/116-silnikosprzetpdf/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi