Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

dziwne tykanie przy dodawaniu gazu

theeye7777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ostatnio uporałem się z paroma problemami ale jak to zwykle bywa jedno zrobisz to wyjdzie następne.

Dziś zauważyłem jak ruszałem że przy dodawaniu gazu spod maski a konkretnie wydaje mi się że z podszybia od strony pasażera jest jakieś tykanie. Tzn dźwięk jest taki jakby coś bardzo szybko i delikatnie pukało, przypomina to takie szybkie tykanie właśnie.

Może jestem przewrażliwiony ale nie lubie po prostu jak mi coś stuka itp, już wystarczy że w kombi jest głośno a do tego zawieszenie czasem walnie, ale tutaj jest ten dźwięk denerwujący.

I moje pytanko, czy ktoś spotkał się z czymś takim?? Sprawdzałem jeszcze na postoju, jak obroty sięgną tak 1400 to jest to tykanie. Czy w podszybiu jest coś co może tak tykać??

Pozdrawiam

następnie o rolkach i pasku akcesorii

A co to rolki i pasek akcesorii??

A więc tak, poczytałem już o tej klapce. Wg tego co wyczytałem silniczek jest w podszybiu trochę głęboko od strony kierowcy. Wszędzie piszą żeby go odłączyć natomiast ja sobie rozbiorę jeśli to nie ustanie i sprawdzę go. Bo bez sensu żeby nie mieć obiegu zamkniętego.

Tylko nigdzie nie znalazłem nic o tym, bo u mnie jak autko chodzi na wolnych obrotach to nic nie słychać dopiero jak dodaję gazu to zaczyna delikatnie pukać.

Ale sprawdzę ten silniczek.

Ok, znalazłem już.

Będę mieć chwilkę to muszę zobaczyć czy terkoczą te rolki itp.

A jeszcze mam pytanko bo jeżeli chodzi o tą klapę od obiegu powietrza że niby silnik przeskakuje to jeśli ją zamknę i będzie słychać ten dźwięk to to nie będzie ona??

Można tak sprawdzić tą dolegliwość?? Albo wyłączyć ten silnik w sensie odpiąć zasilanie też można.

czy nie ma takiego głuchego pukania

Takie głuche pukanie występuje ze 2 razy jak zamykam obieg lub otwieram. Wtedy słychać silniczek i tą klapkę jak się zamyka i otwiera i wtedy strzela/puka tak głucho właśnie.

We wtorek wolne mam to sobie już na spokojnie sprawdzę w podszybiu co tam może być.

Bo pojawiło się to po tym jak sobie zbiornik od płynu do spryskiwaczy wymontowałem.

Wyjąłem go i wylałem płyn do reszty. Możliwe że to silniczek tak tyka od spryskiwaczy?? Bo płynu już nie ma w nim, albo po prostu jak jest pusty to za lekki i podskakuje podczas jazdy lub przy większych obrotach jak drgania coraz większe.

Zobaczymy :)

Robak, a jest sposób na to jak to zlikwidować??

Puka bo się poluzował czy puka mu coś w środku??

http://megane.com.pl/megane-i-phi-i-megane-i-phii-opony-letnie-vt10471,540.htm

I jak możesz Robak to zerknij na ostatni post jeszcze i zdjęcie czy takie oponki mogą być zamiast tych co mam aktualnie.

CIACH!!!!

będę miał wolne to zobaczę co i jak tam jest

a na razie to dzięki wielkie za odpowiedź szybką :)

[nie cytujemy całości posta pod którym odpowiadamy :) ] -Robak

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 20 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!