michal8701 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witam, pare dni temu musiałem wyjąć radio, nieoryginalne. po załozeniu włącza sie, ale nic nie słychać. jak rozpinam kostki ISO i delikatnie je stykam<te od glosników> , to cos zaczyna grać. Dzisiaj wymienielem kostki, ale problem nie zniknął. co to moze być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 rozepnij wszystkie kostki, dobrze pooglądaj je, nawet pod lupą, możliwe, że któryś z pinów jest zagięty i robi zwarcie, prawdopodobnie od głośników. Tak było u mnie w Astrze, radio świeciło, głośniki grały niesamowicie cicho, okazało się, że piny są proste, ale jeden z kabelków się rozczłonkował i jedna nitka tegoż przewodu dotykała do drugiego stycznika w kostce. Poprawiłem ją i do dziś od trzech lat gra idealnie. (Obecnie mam jeszcze Sceniora RX4). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Zimne luty w kostce radia? Szukaj styku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Jeszcze jedno oprócz tego co napisał megane..., faktycznie jak podłączysz popróbuj poruszać przewodami, może któryś nie łączy pomimo, że koszulki wyglądają na całe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8701 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Właśnie w tym problem, ze wtyczki dzisiaj wymieniłem, tą z auta i tą od radia.zaraz zejdę do auta, popatrzę, jak nie, to jutra do elektronika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Aaaaaaaaa, mogłeś pomylić kabelki, tam trochę ich jest, niektóry nawet w trzech kolorach, albo źle niedbale oizolowane, polutowane, szukaj bo muzyka choć po cichu ale musi grać. A co ze starymi kostkami, poobcinałeś kabelki, czy wyciągałeś same końcówki, jak obcinałeś to porównaj szczegółowo ze starymi, jeden po drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8701 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Tzn sam problem pojawił się po samym odłączeniu radia. Kostki wymienilem, bo myślałem, że to jst wina. Przewody sprawdzałem kilkukrotnie. Nadal nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Michał, a może to radio nieoryginalne również ma kod, skoro jednak nie można go rozczaić, to spróbuj pożyczyć od kolegi, działające ale może nie potrzebne, ewentualnie sprawdź swoje na tzw. "krótko", roztrzaskaj podłączenie (można z internetu) - oznakowanie przewodów w radiu (głównie kabelki + i - oraz głośniki może być jeden) porób prowizorki podłącz do prostownika lub aku, zobacz co będzie się działo. A Jeśli się obawiasz, to faktycznie jakiś spec od radyjek samochodowych, to czasem kosztowne, ale pewniejsze jeśli ktoś nigdy tego nie próbował. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8701 Opublikowano 18 Października 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Właśie skończyłem poprawiać luty w radiu na wtyczce, niestety, dalej to samo. Znalazłem oryginalne radio, o którym już zapomniałem:) dziala normalnie. Wiec wina leży napewno w radiu. Tylko dziwi mnie to, ze odłączone było na 10 min i w tym czasie przestało działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 skończyłem poprawiać luty w radiu na wtyczce Masz na myśli piny dochodzące do płytki drukowanej wewnątrz radia? U mnie w starym pionku to była przyczyna braku dźwięku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8701 Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 tak, te na płytce drukowanej. Wstawilem oryginalne i gra, tamto oddalem do naprawy, ale też niby jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 A może uaktywniona jest funkcja mute,bądz wyciszenie tel. na kostce ISO??? Odpowiada za to pin nr 2 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal8701 Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Właśnie wróciłem z auta. Zacząłem podłączać każdy przewód osobno, szukajac błędu. jacol_696 ma chyba rację, ponieważ podłączając ten przewód, radio przestawało grać. Zostawiłem ten przewód luźno i jest OK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacol_696 Opublikowano 11 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Przewód wychodzący z pinu 5 tez zostaw luźny(antena elektryczna,bądź włączanie wzmacniacza) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi